Werken bij, Traineeship, Bartosz

Bij Bartosz krijg ik de kans om mezelf te ontwikkelen in het testvak binnen de ICT. Iets dat ik wil vanuit mijn wens om me te specialiseren in databases. Ik vind het namelijk erg interessant om te werken met data en om op strategisch niveau mee te denken. Ondanks dat ik geen ervaring met programmeertalen had, mocht ik aan de slag als junior softwaretester bij Bartosz; learning on the job en zo jezelf blijven verbeteren!

Data van de bank

Ik werk nu mee aan het beheer van de centrale database van een bank. Ze hebben daar een relatief kleine database, maar wel een met lastige data. De database is een hulpmiddel om de risicogevoeligheid van een lening in kaart te brengen: eerst wordt de benodigde informatie in de database verzameld, daarna wordt het verwerkt door een rekenmodule. Deze module berekent de hoeveelheid geld die de bank in kas moet houden. Maar voordat de module de data kan verwerken, moet die data eerst opgeschoond worden. Daar houd ik me mee bezig. Wordt de data opgeschoond volgens de juiste regels? Werkt het systeem correct? Daarnaast houd ik mij bezig met het zichtbaar maken en handzaam aanbieden van data aan de eindgebruiker. De functionaliteit van zo’n database spreekt mij aan.

"Dit traineeship biedt mij de kans om het testvak en de ICT-sector te leren kennen."

Learning on the job

Toen ik begon aan het traineeship heb ik eerst een aantal cursussen gevolgd, bijvoorbeeld over TMap en Agile/Scrum. Maar testinformatie is niet heel specifiek, het zijn meer denkmethoden die je jezelf eigen moet maken. Daarom leer je het testvak het beste on the job. Ik heb aangegeven dat ik mezelf graag wil ontwikkelen in werken met databases. Bartosz heeft mij toen aan een opdracht gekoppeld die bij die wens paste. In het begin keek ik vooral mee, al probeerde ik uiteraard meteen al om bij sommige taken een bijdrage te leveren. Maar deze opdracht is echt bedoeld als leeropdracht, ik hoef nog niet de zwaarste lasten te dragen.

Carrièreswitch

De reden dat ik bij Bartosz solliciteerde kwam voort uit mijn affiniteit met data in mijn vorige werk. Voordat ik bij Bartosz aan de slag ging, werkte ik als vitaliteitsadviseur. Iets heel anders! Toch was ik ook toen al veel bezig met data: ik gebruikte namelijk vaak vragenlijsten die ik verwerkte tot rapportages. Deze informatie vervolgens gebruiken om mee te denken vanuit de gebruiker, doe ik graag. Dat komt voort uit een hobby van me; spelletjes spelen en gamen. Om die te winnen moet je immers ook strategisch nadenken. Daarnaast ben ik goed met getallen. Genoeg aanleiding voor mij om verder te kijken dan voeding. Hoewel ik persoonlijk nog steeds veel bezig ben met voeding, een goed gesprek met collega’s hierover ga ik niet uit de weg! Al met al ben ik heel blij dat ik bij Bartosz aan de slag mocht. Een interessant bedrijf waar je kunt blijven leren en waar alles ook nog eens super geregeld is. Dat ze voor mij een leuke en passende eerste opdracht vonden, waardeer ik enorm!

Wil je ons nieuwste Paarsz magazine per post ontvangen? Laat dan je gegevens achter.

Ontwerp zonder titel (19)

Werken bij Bartosz?

Vincent Verhelst

Geïnteresseerd in Bartosz? Dan ga ik graag met jou in gesprek. We kunnen elkaar ontmoeten met een kop koffie bij ons op kantoor. Of tijdens ontbijt, lunch, borrel of diner op een plek die jou het beste uitkomt. Jij mag het zeggen.

Mijn Paarsz