Trendsz

Na weken er naar uit te hebben gekeken was het gisteren eindelijk zover: het Nederlands Kampioenschap Software Testen. Samen met mijn Bartosz collega’s Kwok-Tjing Lam, Robert Lourens en Pascal Smeets nam ik het op tegen 24 andere teams van testprofessionals. Hoewel de meeste teams al eens eerder mee hadden gedaan, was het voor ons de eerste keer. Het was spannend, zeer intensief, maar vooral erg leuk. We probeerden een eilandje van structuur te creëren in de chaos. Volgens mij is dat best goed gelukt, maar ‘man man man’ wat ging de tijd snel zeg!

Nederlands Kampioen in Testen

TestNet heeft op dinsdag 1 mei 2018 voor de tweede keer het NK Software Testen georganiseerd in het NBC in Nieuwegein. Deelname is mogelijk met een team van maximaal vier leden en de wedstrijd duurt in totaal drie uur. De te testen software (SUT) wordt vlak voor aanvang van de wedstrijd bekendgemaakt, zodat de deelnemers zich niet kunnen voorbereiden. En de bedoeling is dat iedereen na drie uur in een bugtracking tool de bugmeldingen heeft ingevoerd en een testrapport heeft opgeleverd. Uiteindelijk strijden we met z’n allen voor die felbegeerde titel, want hoe gaaf is het als jij en je team zich een jaar lang Nederlands Kampioen Software Testing mag noemen!

Beslagen ten ijs?

Moe maar voldaan kijk ik terug op een zeer geslaagde dag. We hebben een écht product mogen testen en de daadwerkelijke product owner en twee ontwikkelaars waren aanwezig om vragen te beantwoorden. Uit de introductie hadden we opgemaakt dat er veel belang werd gehecht aan de gebruiksvriendelijkheid van de applicatie en de interactie tussen de verschillende soorten gebruikers. Met dit in ons achterhoofd, hebben we ervoor gekozen om de tien heuristieken van UX-pionier Jakob Nielsen toe te passen. Dit hielp ons bij het creëren en houden van onze focus op het testen van de gebruiksvriendelijkheid.

Hoe we het gedaan hebben? Voor zover ik het kan inschatten: goed! Zéker voor de eerste keer. Of we kans maken op een podiumplek? Dat is lastig te zeggen. We hebben het namelijk opgenomen tegen echte top-teams!

 

Ben jij, net als wij, benieuwd naar de uitslag? Kom dan op dinsdag 15 mei naar het Testnet voorjaarsevenement 2018!

Wil je ons nieuwste Paarsz magazine per post ontvangen? Laat dan je gegevens achter.

Ontwerp zonder titel (19)

Werken bij Bartosz?

Vincent Verhelst

Geïnteresseerd in Bartosz? Dan ga ik graag met jou in gesprek. We kunnen elkaar ontmoeten met een kop koffie bij ons op kantoor. Of tijdens ontbijt, lunch, borrel of diner op een plek die jou het beste uitkomt. Jij mag het zeggen.

Mijn Paarsz