Werken bij, Hard & soft skills

Alles wat je aandacht geeft groeit. En dat geldt ook voor onze medewerkers. Persoonlijke ontwikkeling staat bij Bartosz hoog in het vaandel: wij vinden het belangrijk dat onze medewerkers blijven groeien. Vooral omdat er in ons werkgebied voortdurend verandering plaatsvindt en je als testbedrijf up-to-date moet blijven. Om Bartoszians hiermee te helpen hebben we in de afgelopen jaren meer dan 180 verschillende trainingen en opleidingen aangeboden. De komst van een eigen competence-wiki maakt ons onbeperkte aanbod van trainingen overzichtelijk, bovendien stimuleert het de interactie.

Competence-wiki biedt overzicht

Door het hoge trainingsaanbod was het in het verleden soms onoverzichtelijk welke trainingen Bartoszians allemaal konden volgen en wat deze precies inhielden. Het ontwikkelen van een eigen competence-wiki bleek de oplossing! Een wiki is een platform waar informatie op gedeeld kan worden. Bedrijven gebruiken het voornamelijk om de interne kennisdeling te verbeteren. Het voordeel van een wiki is dat de gebruikers ook zelf informatie kunnen toevoegen.

"In de afgelopen jaren hebben we meer dan 180 verschillende trainingen en opleidingen aangeboden."

Volledigheid

Voorheen stond alle informatie over onze trainingen op de portal. Het bleek voor medewerkers lastig om in het ruimte aanbod juist die trainingen te vinden die bij hen passen. De competence-wiki bevat meer achtergrondinformatie en legt per training precies uit wat deze inhoudt, welke voorkennis er nodig is en wat de leerdoelen zijn. Dit is een stuk efficiënter omdat je nu een training kan kiezen die precies bij jouw wensen aansluit. Ook wordt de samenhang tussen trainingen weergegeven. Hierdoor weet je welke vervolgtrainingen je nodig hebt om je skills op een bepaald gebied te blijven door ontwikkelen.

Interactie

Misschien wel het belangrijkste aspect van de wiki is de interactie. Bartoszians kunnen suggesties doen voor eventueel ontbrekende trainingen. Ook halen we feedback op over de behoefte aan trainingen: welke van de reeds eerder gegeven trainingen moeten zeker opnieuw op de kalender komen?

In de toekomst kunnen Bartoszians feedback geven op trainingen die hebben plaatsgevonden door middel van een ratingsysteem. Dit koppelen we terug en daardoor kunnen wij onze trainingen blijven verbeteren om Bartoszians alleen het allerbeste aan te bieden. Door het ratingsysteem kunnen we ook het niveau van een training meten. En het wordt nog duidelijker welk instroom de cursist nodig heeft door het lezen van ervaringen van eerdere deelnemers.

Jij bepaalt

Het kan voorkomen dat je interesse hebt in een bepaalde training die nog niet op de trainingskalender staat. Op de wiki is het mogelijk om dan je interesse, voor bijvoorbeeld de training ‘communicatietechnieken’, aan te geven. Zodra meer collega’s interesse hebben in deze training, zorgen wij ervoor dat deze ingepland wordt. Op die manier word je niet beperkt tot de trainingskalender, maar heb je echt alle vrijheid om de trainingen te kiezen die jou verder gaan helpen in je ontwikkeling.

Schrijf je in voor
de nieuwsbrief

werkenbij overall

Werken bij Bartosz?

Vincent Verhelst

Geïnteresseerd in Bartosz? Dan ga ik graag met jou in gesprek. We kunnen elkaar ontmoeten met een kop koffie bij ons op kantoor. Of tijdens ontbijt, lunch, borrel of diner op een plek die jou het beste uitkomt. Jij mag het zeggen.

Bijtanken bij Bartosz

De quality infected scrum master

Jan23

Om de competitieve voordelen van ‘agility’ te bereiken, wordt door bedrijven wereldwijd scrum omarmd. Maar scrum is geen simpel recept dat je volgt om als organisatie wendbaarder, sneller of voorspelbaarder te worden. Het is een framework om complexiteit het hoofd te bieden. Daartoe zijn rollen, afspraken en principes beschreven. Maar scrum biedt ook veel ruimte om de wijze waarop gewerkt wordt naar eigen inzicht in te vullen.

Het afgelopen jaar zijn we met 25 Bartoszians een exploration track gestart waarin we de rol van de scrum master onder de loep nemen. De scrum master heeft namelijk grote invloed op de kwaliteit die het team voortbrengt. We zien  dat scrum masters die vanuit een achtergrond in het testvak acteren in staat zijn om teams niet alleen beter, maar ook Quality Infected te maken. Wat we op onze ontdekkingsreis te weten zijn gekomen, delen we graag met je tijdens deze Bijtanksessie.

Mijn Paarsz