Werken bij, Bartosz

Kennen jullie Nederlandse Loterij? Dit is dé naam achter zeven bekende kansspelen, namelijk: Staatsloterij, Lotto, Eurojackpot, Miljoenenspel, Lucky Day, Krasloten en TOTO. De missie van Nederlandse Loterij is bijdragen aan een gelukkig, gezond en sportief Nederland. Niet alleen door heel veel mensen miljoenen aan prijzengeld te laten winnen, maar vooral ook door jaarlijks een groot gedeelte van haar resultaat te geven aan onder meer de Nederlandse sport en 18 goede doelen op het gebied van gezondheid en beweging. Geert Hagendoorn is al meer dan 15 jaar werkzaam bij Nederlandse Loterij en vervult de rol van product owner. Hij werkt samen met Bartoszian Rishi Weerasiri die dagelijks met veel plezier afreist naar Rijswijk om daar de testwerkzaamheden voor Nederlandse Loterij op te pakken.

Geert over Rishi

Hoe ziet jullie samenwerking eruit?

Samen met Rishi zit ik in een projectteam dat onderdeel is van een groot Loterij project. Ik, als product owner, zie erop toe dat de gewenste functionaliteit geleverd wordt en Rishi, als tester, helpt mij deze te valideren en zorgt dat de kwaliteit gewaarborgd wordt.

Waarom vormen jullie zo’n goede combinatie?

We zitten vlak bij elkaar, kunnen daardoor snel schakelen en begrijpen elkaar goed. De communicatie verloopt zeer prettig en niet zonder humor 😊.

Hoe herken je de Bartoszian in Rishi?

Rishi heeft een heldere en analytische blik op het testen van software. Hij absorbeert materie snel en weet van aanpakken. Daarnaast is Rishi een open persoon en staat hij altijd klaar om te helpen.

Hoe ziet jullie werkdag er bij Nederlandse Loterij uit?

We bespreken de lopende zaken en helpen elkaar bij complexe vraagstukken. Welke onderdelen moeten getest worden en hoe kunnen we dat het beste doen? Tevens stemmen we onderling de testresultaten af. Ook op locatie bij onze leverancier in het buitenland ondersteunt Rishi ons, zodat het testtraject al tijdens de ontwikkeling van de software wordt opgestart.

"Rishi heeft een heldere en analytische blik op het testen van software. Daarnaast is Rishi een open persoon en staat hij altijd klaar om te helpen."

Rishi over Geert

Hoe ziet jullie samenwerking eruit?

Geert en ik hebben verschillende verantwoordelijkheden en belangen binnen het team. Vanuit mijn rol als tester ben ik bezig met het testen van het nieuwe ‘loterij systeem’ voor het spel Staatsloterij. Ik wissel daarbij veel informatie en kennis uit met Geert. We werken niet dagelijks met elkaar samen, maar als ik hulp van Geert nodig heb – of andersom – dan weten we elkaar te vinden.

Wat is jouw toegevoegde waarde voor Geert?

Met de testervaring die ik de afgelopen jaren heb opgedaan, kan ik Geert in de rol van product owner goed bijstaan. Ik streef altijd naar heldere communicatie en korte lijnen. Mijn toegevoegde waarde is meer dan alleen testkennis en analytisch vermogen. Ik beschik namelijk over goed ontwikkelde sociale vaardigheden en ben heel makkelijk in de omgang met verschillende culturen en mensen. Juist omdat we veel samenwerken met een buitenlandse leverancier, is deze karaktereigenschap een mooie aanvulling en van grote toegevoegde waarde binnen Nederlandse Loterij.

_DSC1555

Wat maakt Nederlandse Loterij een leuke klant?

Het leukste aan Nederlandse Loterij vind ik dat ik werk voor een spel dat bijna heel Nederland kent. De oranje Jackpotvis van de Staatsloterij is namelijk super populair. Je ziet en hoort het spel regelmatig voorbij komen op tv, radio en social media. Vooral aan het eind van het jaar is er veel aandacht voor, wanneer het tijd is voor de oudejaarstrekking. Wat Nederlandse Loterij ook een leuke klant maakt, zijn de fijne collega’s waarmee ik samenwerk. En daarnaast vind ik het werken in zowel Rijswijk als in het buitenland super leuk en heeft een motiverend effect op mij. Even weg van je eigen omgeving is heerlijk, om vervolgens weer terug te komen met een leuke, leerzame ervaring.

Hoe ziet een werkdag er bij Nederlandse Loterij uit?

“Goedemorgen”: om de dag te beginnen! Iedere werkdag hier is anders. De ene dag vol nieuwe uitdagingen en de andere dag gevuld met standaard werkvoorbereiding. Er worden planning, retro en refinement sessies gepland en we werken veel samen met de leverancier. De afwisselende werkweken bij Nederlandse Loterij kennen wel een aantal vaste, terugkerende activiteiten. Zo hebben we dagelijks voortgang sessies met het team. En we starten altijd met de daily stand-up. Dit doen we in een speciaal daarvoor ingerichte kamer, die de samenwerking met de leverancier vergemakkelijkt. Zo kunnen we in deze ruimte eenvoudig met ze communiceren middels live video.

Wil je ons nieuwste Paarsz magazine per post ontvangen? Laat dan je gegevens achter.

Ontwerp zonder titel (19)

Werken bij Bartosz?

Vincent Verhelst

Geïnteresseerd in Bartosz? Dan ga ik graag met jou in gesprek. We kunnen elkaar ontmoeten met een kop koffie bij ons op kantoor. Of tijdens ontbijt, lunch, borrel of diner op een plek die jou het beste uitkomt. Jij mag het zeggen.

Mijn Paarsz