Bartosz

Maatschappelijk verantwoord ondernemen, dat vinden we belangrijk bij Bartosz. Zo zijn we gestart met een CO2-challenge waarmee we ons steentje willen bijdragen aan het terugdringen van de CO2-uitstoot. Het geld dat we met deze CO2-challenge besparen, investeren we in nóg meer CO2-besparende oplossingen. Eén van die besparende oplossingen is het planten van een heus Bartosz-Bosz. Dit doen we samen met Trees for All. Een organisatie die zich inzet voor een groene aarde door bossen te beschermen en nieuwe bomen te planten.

CO2-challenge

Voordat we je alles vertellen over het Bartosz-Bosz, gaan we eerst even terug naar het begin van onze CO2-challenge. In 2019 stelden we onszelf namelijk een ambitieus doel: met álle Bartoszians CO2-neutraal autorijden. Om dat doel te behalen, moesten we flink aan de bak. Het was prachtig om te zien hoe álle medewerkers hun steentje bijdroegen. Bijvoorbeeld door intensief gebruik te maken van de tool Fuel Cost Saving en minder vaak met 130 kilometer per uur over de linkerbaan te sjezen. Daarnaast zijn we goedkoper gaan tanken, onder andere door de actuele brandstofprijzen van tankstations scherp in de gaten te houden.

Hebben we ons doel behaald?

De CO2 wedstrijd is inmiddels gestreden en de eerste editie is een groot succes gebleken. De grote vraag is natuurlijk of we onze doelstelling hebben behaald. Is het gelukt om CO2-neutraal te rijden? Daar kunnen we kort maar krachtig over zijn: JA! Allereerst zijn we met z’n allen groener gaan reizen door een lager brandstofgebruik. Daarnaast hebben we door goedkoper tanken genoeg bespaard om de overige CO2-uitstoot van onze leasevloot te compenseren. Dankzij de enorme inzet van alle Bartoszians zijn we in staat om van het besparingsgeld een compleet Bartosz-Bosz aan te leggen.

Trees for All

Het Bartosz-Bosz wordt gerealiseerd in samenwerking met Trees for All. Trees for All beschermt bestaande bossen én plant nieuwe bomen, zowel in Nederland als in het buitenland. Bomen zijn namelijk heel erg belangrijk tegen klimaatverandering. Ze nemen CO2 op en voorzien ons van zuurstof. Trees for All heeft al ruim 5 miljoen bomen en struiken geplant, 15 bossen beschermd en hersteld en 280 duizend ton vervuilende CO2 gecompenseerd. Aan zo’n organisatie wil Bartosz zich graag verbinden!

Logo Trees for All

Help jij ook mee?

Het duurt nog even, maar in december gaan we als bedrijfsbospartner samen met Trees for All een Bartosz-Bosz aanplanten. Voor de helft in Nederland, en voor de andere helft in het Kibale National Park in Oeganda. In de tropen groeien bomen namelijk sneller waardoor ze meer CO2 opslaan. De medewerkers die het leuk vinden, kunnen in Nederland helpen met het planten van de bomen tijdens een heuse ‘boomplantdag’. Met de laarzen in de modder en een schop in de handen. Op die manier dragen we samen het klimaat en de natuur een warm hart toe! Help jij ook mee?

Wil je ons nieuwste Paarsz magazine per post ontvangen? Laat dan je gegevens achter.

Ontwerp zonder titel (19)

Werken bij Bartosz?

Vincent Verhelst

Geïnteresseerd in Bartosz? Dan ga ik graag met jou in gesprek. We kunnen elkaar ontmoeten met een kop koffie bij ons op kantoor. Of tijdens ontbijt, lunch, borrel of diner op een plek die jou het beste uitkomt. Jij mag het zeggen.

Mijn Paarsz