Werken bij, Bartosz

Voor deze blog gingen we in gesprek met de positieve, enthousiaste en betrokken testconsultant Kevin! Een feest om hem beter te leren kennen en 7 persoonlijke vragen te stellen. Kevin werkt sinds januari 2019 bij Bartosz, is 31 jaar oud en woont samen met zijn vriendin Daykota en kat Pebbels in De Pijp in Amsterdam. Als geboren en getogen Limburger, is hij een trouwe bezoeker van festival Pinkpop in zijn voormalige woonplaats Landgraaf. Waarom Kevin een echt familiemens is, het Bartosz-weekend aan zee hem zo is bijgebleven en de testtool Robot-Framework zijn rol heeft veranderd, lees je in deze blog. Bovendien vertelt hij wat zijn droomauto is en hoe hij – nog steeds – iedere gelegenheid aangrijpt om hier een ritje in te kunnen maken.

Waarom heb jij voor het testvak gekozen?

Via mijn bijbaantje bij de MediaMarkt ben ik in het testvak gerold. Nadat ik mijn studie Facilitair Management had afgrond, ging ik daar namelijk fulltime aan de slag als verkoper op de computerafdeling. Ik kreeg daar van klanten veel vragen over software(installaties) en hoe om te gaan met deze software op verschillende devices. Het contact met mensen en het ontdekken en eigen maken van software, vond ik erg leuk! Toen mijn vader – werkzaam bij APG – vervolgens een gesprek voor mij had geregeld met een collega van hem die software tester is, was ik helemaal om. Ik besloot mijzelf om te scholen tot testconsultant! Inmiddels zijn we vijf jaar verder en ben ik nog steeds super blij met mijn keuze voor het testvak. Alle bovenstaande aspecten komen hier namelijk mooi in terug.

Wat spreekt je aan in de consultancy?

Dat is de uitdaging en de veelzijdigheid! Iedere klant, opdracht en omgeving is weer anders. Hierdoor is het werk nooit saai! De afgelopen jaren heb ik als testconsultant gewerkt in de telecom sector, voor een woningcoöperatie en op dit moment heb ik een opdracht bij een bank. Alle drie compleet anders, zowel qua werkzaamheden als qua cultuur en tempo. Als consultant geef je advies en je helpt de medewerkers bij het beter en efficiënter maken van software. Je draagt kennis over, coacht en traint – bijvoorbeeld op het gebied van testautomatisering – en zorgt ervoor dat zij hun werk beter kunnen doen. In de rol van consultant word je uitgedaagd om steeds weer een meerwaarde te leveren. Een blijvende, bepalende indruk achterlaten bij de klanten waarvoor je werkt.

Kevin 2

Wat is jouw droomauto?

Haha leuke vraag! Ik rij momenteel in mijn droomauto 🙂 Echt waar! Het is een zwarte Mazda 3 met zwarte velgen en rood leren bekleding. Bij de overstap naar Bartosz mocht ik voor het eerst helemaal zelf een nieuwe auto samenstellen. Ik dacht dat ik gek werd. Maandenlang heb ik auto’s vergeleken op iedere lease website en heel veel proefritjes gemaakt. Annejan (collega bij Bartosz en verantwoordelijk voor wagenparkbeheer) werd niet goed van al mijn vragen en offerteverzoekjes. Ik maakte de gekste combinaties en het duurde een tijdje voordat ik bij deze droomauto uitkwam. Inmiddels hebben meerdere collega’s bij Bartosz een mooie Mazda en vormen we samen de Mazda-gang binnen Bartosz. Nog steeds gebruik ik ieder excuus om een ritje te kunnen maken. Wat word ik blij van die auto! In mijn omgeving worden ze soms gek van me, ik ben stiekem wel echt verliefd op dat ding.

Welk Bartosz event is je het meest bijgebleven?

Oei, dat zijn er wel meerderen. En ik werk er pas twee jaar, moet je nagaan. Als ik er dan toch eentje moet kiezen, ga ik voor het familieweekend in 2019. Met alle medewerkers en hun gezin zaten we toen in een mooi hotel aan zee. Ik werkte pas drie maanden bij Bartosz. Mijn vriendin was compleet verrast dat zij ook mee mocht. Toen we bij het hotel aankwamen, kregen we een enorm warm welkom. Iedereen was oprecht geïnteresseerd in ons. Het voelde niet als een uitje van het werk, eerdere een uitje met familie of vrienden. Na een super verzorgde avond liepen we rond 01.00 ’s nachts terug naar het hotel. We kamen een groepje Bartoszians tegen die nog wel zin hadden in een feestje. Onder andere Maarten (manager bij Bartosz) was erbij en riep met een pinpas in zijn hand dat we nog wel even door zouden gaan in een gezellig café. Daar hebben we vervolgens tot in de vroege uurtjes gedanst en biertjes gedronken. Het was zó gezellig!

Wat heb jij tot nu toe het meest geleerd van de coronacrisis?

Waarderen wat je hebt! We waren er allemaal zo aan gewend om er lekker op uit te trekken, ergens biertjes te gaan drinken, uiteten te gaan, bij je ouders spontaan langs te gaan voor een kop koffie en iemand een knuffel te geven. Bizar hoe je die ‘kleine’ dingen waardeert als het opeens wegvalt. Ik ben echt een familiemens. Vorige jaar hebben we op eerste Paasdag voor iedereen van de familie een paasmandje gemaakt en die (uiteraard op afstand) bij ze langsgebracht. Zo konden we elkaar toch even zien. Ik merk nu nog meer hoe belangrijk mijn dierbaren voor me zijn en hoeveel ik om ze geef.

"Opvallend vind ik vooral ook hoe mijn vriendin tegen Bartosz aankijkt. Ook zij wordt overal bij betrokken en voelt zich onderdeel van het bedrijf."

Wat is jouw favoriete testtool?

Dat is absoluut testautomatisering met Robot-Framework. Tijdens een van mijn eerste testopdrachten kwam ik er heel kort mee in aanraking. Mijn interesse was direct gewekt. Toen vervolgens binnen Bartosz door collega’s Gerwin en Sebastiaan een Robot-Framework training werd georganiseerd, besloot ik me er verder in te verdiepen. Deze tool maakt het mogelijk om veel efficiënter te werken. Bij de bank waar ik nu gedetacheerd ben, was de oorspronkelijke vraag om de teams te helpen met handmatig testen. Al snel had ik door dat het introduceren van Robot-Framework daar een enorme meerwaarde zou zijn. Het heeft wat tijd en geduld gekost, maar het merendeel van het team werkt er inmiddels mee. In de rol van trainer en coach leer ik de interne medewerkers om met deze tool te werken. Gaaf om te zien hoe ze ervoor open staan en hoe het hun werk uitdagender en leuker maak. Na mijn eigen team, is nu de hele organisatie aan de beurt. Ik ben er trots op dat ik dát voor elkaar heb gekregen.

Hoe kun je de cultuur bij Bartosz omschrijven?

Als een familiecultuur. Heel open en transparant en met oprechte betrokkenheid. Je kunt altijd bij iedereen terecht en er is ruimte voor eigen inbreng. Ik voel me écht onderdeel van de organisatie en niet zozeer een standaard medewerker. Opvallend vind ik vooral ook hoe bijvoorbeeld mijn vriendin tegen Bartosz aankijkt. Ook zij wordt overal bij betrokken en voelt zich onderdeel van het bedrijf. Door de vele uitjes waar we met veel plezier samen aan deelnemen kent ze de mensen ook persoonlijk. Bartosz is echt een grote familieclub, iedereen hoort erbij. De sfeer is echt heel erg goed en we hebben het oprecht gezellig met elkaar.

Kevin 3

Wil je ons nieuwste Paarsz magazine per post ontvangen? Laat dan je gegevens achter.

Ontwerp zonder titel (19)

Werken bij Bartosz?

Vincent Verhelst

Geïnteresseerd in Bartosz? Dan ga ik graag met jou in gesprek. We kunnen elkaar ontmoeten met een kop koffie bij ons op kantoor. Of tijdens ontbijt, lunch, borrel of diner op een plek die jou het beste uitkomt. Jij mag het zeggen.

Mijn Paarsz