Werken bij, Bartosz

Kennen jullie Nada al? Testconsultant bij Bartosz, altijd vriendelijk en representatief. In deze ‘Heb je even…?’ vertelt Nada hoe zij het werken bij Bartosz ervaart, hoe haar ultieme vakantie eruit ziet en wat het beste compliment is dat ze ooit heeft gekregen. Ruim drie jaar geleden is Nada begonnen bij Bartosz. Vrijwel direct kon ze aan de slag als functioneel tester bij Aegon verzekeringen. Hiervoor hoefde ze vanaf haar woonhuis alleen maar de straat over te steken. Wat een luxe! Tijdens een gezellige lunch in café Soof leren we Nada beter kennen en beantwoordt ze 7 (persoonlijke) vragen.

Waarom ben jij een goede softwaretester?

Ik weet altijd de juiste informatie ‘op te graven’ voor het vinden van goede issues. Het begint met het onderzoeken van alle beschikbare documentatie. Wanneer dan nog iets niet duidelijk is of ik heb ergens een vraag over, dan laat ik dat niet los totdat ik het antwoord heb. Ik ga op zoek naar de juiste persoon die me kan helpen met mijn vraag. Of dit nu een scrum master of een business analist is. Eigenlijk blijf ik net zolang ‘zeuren’ totdat ik tevreden ben met het antwoord. Je moet als tester niet bang zijn om vragen te stellen. Ben je dat wel, dan kom je niet ver in het testvak!

Wat vind jij het leukst aan werken bij Bartosz?

Bij Bartosz voel ik me altijd op mijn gemak. Binnenkort verhuis ik bijvoorbeeld van Berkel en Rodenrijs naar Arnhem en Bartosz zoekt dan samen met mij naar een oplossing voor de reistijd naar de klant. Ze houden écht rekening met me en dat geeft me gewoon een goed gevoel. Wat ik daarnaast heel erg leuk vind, zijn de trainingen die ze aanbieden en de keuzevrijheid die je hierin hebt. Het is niet zo van: je móet deze training volgen. Je bepaalt zelf wat je leuk en relevant vindt.

 

_6007184

Als je niet hoefde te slapen, wat zou jij met je extra tijd doen?

Oef, dit is een lastige vraag. Ik denk dat ik dan iets creatiefs zou doen. Dat doe ik nu ook graag in mijn vrije tijd. Zo ben ik bijvoorbeeld bezig met het maken van de corsages voor mijn bruiloft. Sommige mensen verklaren mij voor gek omdat het veel goedkoper en makkelijker is om ze kant-en-klaar te kopen. Maar ik vind het gewoon heerlijk om creatief bezig te zijn. En dat is ook nog eens een nuttige eigenschap voor een tester ;-).

Wat gaat er volgens jou nooit veranderen binnen het testvak?

Ik denk handmatig testen. Door alle automatiseringen wordt dit wel minder maar deze manier van testen verdwijnt nooit helemaal! Het handmatig testen blijft nodig om de juiste informatie boven tafel te krijgen. Je kunt namelijk makkelijker afwijken van de test om een issue te vinden. En ik vind het ook nog eens sneller gaan. Gelukkig maar, want het is juist leuk om zélf een issue te vinden. Soms begin ik dan ook echt te juichen van blijdschap! Dat is toch anders dan wanneer een machine iets vindt.

_6007164

Wat is het mooiste compliment dat je ooit hebt gekregen?

Eigenlijk is het helemaal geen leuk compliment, maar ik ben er trots op. Ik word namelijk weleens een heks genoemd op mijn werk. Wanneer ik op zoek ben naar issues en ik vind er een, kan ik echt heel blij zijn. Dan zie ik andere weleens denken ‘oh god, wat nu weer’ en dan noemen ze me een vervelende heks. Gelukkig is dat voor de grap en ik kan er wel om lachen. Ik zie het zelfs vooral als een compliment ;-).

"Door alle automatiseringen wordt handmatig testen misschien minder maar het verdwijnt nooit helemaal."

Hoe ziet jouw ultieme vakantie eruit?

Zon, zee en lekker luxe! 🙂 Het liefst all-inclusive. Niets moet, gewoon lekker genieten van de stranden en de natuur. En als er dan ook nog wat leuke dorpjes in de buurt zijn waar ik een beetje kan winkelen met mijn vriendinnen en wat foto’s kan maken, dan ben ik helemaal gelukkig!

Welke tool heeft jouw werk echt makkelijker gemaakt?

Haha, dat is mijn zelf gemaakte en zeer geliefde Excel-sheet! Hier maak ik al mijn testscipts in. Ik vind Excel hiervoor gewoon het meest gebruiksvriendelijk. Voor de testen zelf gebruik in selenium. Je hoeft maar op een knopje te drukken en het programma voert testen voor je uit. Vooral voor regressie is dit heel makkelijk. Over het algemeen geldt dat het wel of niet prettig werken met een tool vooral van de opdracht afhangt.

_6007181

Wil je ons nieuwste Paarsz magazine per post ontvangen? Laat dan je gegevens achter.

Ontwerp zonder titel (19)

Werken bij Bartosz?

Vincent Verhelst

Geïnteresseerd in Bartosz? Dan ga ik graag met jou in gesprek. We kunnen elkaar ontmoeten met een kop koffie bij ons op kantoor. Of tijdens ontbijt, lunch, borrel of diner op een plek die jou het beste uitkomt. Jij mag het zeggen.

Mijn Paarsz