Bartosz

Wie is Koen?

In 2016 ben ik gestart bij Bartosz. Na zes jaar als consultant gewerkt te hebben, maak ik sinds 1 maart – als jongste manager – deel uit van het managementteam. Een mooie stap waar ik veel energie van krijg. Vooral de vrijheid die ik krijg om zelf invulling te geven aan de rol van manager spreekt mij aan. Natuurlijk zijn er kaders, maar op basis van mijn eigen kennis, inzichten en interesses geef ik vorm aan deze functie.

Na het behalen van twee mastertitels in de Psychologie – Psychology and Law in Maastricht en Toegepaste Cognitieve Psychologie in Utrecht – ben ik gestart met een masterclasstraject bij Calco. Vervolgens heb ik twee jaar gewerkt bij Nationale Nederlanden, waar ik in contact kwam met een Bartoszian. Direct na mijn overstap naar Bartosz, ben ik voor een periode van vier jaar ingezet geweest bij de Rabobank. Verder heb ik testopdrachten gedaan bij onder andere NLO, de Vrije Universiteit en Medux.

Samen met mijn vriendin Levi en zoontje Viktor (2020) woon ik in Rotterdam. Nog wel, want binnenkort verhuizen we naar een nieuwbouwwoning in Brabant, de plek waar ik ben opgegroeid.

Wat trekt jou aan in het vak software testen?

Ik heb altijd al interesse gehad in techniek. Vooral de transitie van analoog naar digitaal heeft veel indruk op mij gemaakt tijdens mijn jeugd. Na mijn studie Toegepaste Cognitieve Psychologie wilde ik technische praktijkervaring opdoen binnen de IT-wereld. Tijdens mijn opdracht bij de Rabobank kwam ik onder andere in aanraking met verschillende vormen van testautomatisering. Inmiddels ben ik behoorlijk technisch onderlegd en ben ik bijvoorbeeld mede product owner van het Technisch gilde binnen Bartosz. Ook vind ik het leuk om buiten werk hiermee bezig te zijn. Dit gaat van het configureren van een Pi-Hole, een applicatie die advertenties op je netwerk op DNS niveau blokkeert, tot het verzamelen en ombouwen van klassieke Game Boys.

Hoewel het vak software testen niet voor de hand liggend is met mijn achtergrond in de psychologie, zie ik wel degelijk overeenkomsten. Informatieverwerking is een belangrijk onderwerp binnen de cognitieve psychologie en vertoont grote overeenkomsten met de IT. Plat gezegd gaat het over input, verwerking en output. Bovendien heeft software testen veel raakvlakken met wetenschappelijk onderzoek. Een hypothese toets je met behulp van gedegen onderzoek. Een beschrijving van hoe iets zou moeten werken toets je aan de hand van verschillende testmethoden en -technieken. Verder heb ik vanuit mijn achtergrond een zwak voor usability testen: in hoeverre is hetgeen je ontwerpt of maakt gebruiksvriendelijk? In mijn vrije tijd lees ik hier graag boeken over.

"Ik vind het belangrijk om altijd open, eerlijk en benaderbaar te zijn. Zowel voor medewerkers als voor klanten."

Hoe geef jij invulling aan de rol van manager?

Ik vind het belangrijk om altijd open, eerlijk en benaderbaar te zijn. Zowel voor medewerkers als voor klanten. Verder wil ik graag een bijdrage leveren aan het behouden van de mooie bedrijfscultuur. Zelf heb ik Bartosz vanaf dag één ervaren als een fijn bedrijf om voor te werken. Bartosz heeft veel aandacht voor de medewerkers en zorgt voor verbinding door het organiseren van bijeenkomsten en leuke uitjes. Ik vind het belangrijk dat we die fijne club blijven en ga me daar als manager maximaal voor inzetten. Daarnaast wil ik tijd blijven besteden aan het technische aspect van het testvak. Het lijkt me mooi om die discipline binnen Bartosz verder uit te bouwen.

Waar vinden we Koen in zijn vrije tijd?

In de klimhal, want ik boulder graag. Voor diegene die (nog) niet weten wat dit is: boulderen is een discipline binnen de klimsport waarbij je klimt zonder het gebruik van een touw of andere vorm van zekering tot een maximale hoogte van 4,5 meter. Het liefst doe ik dit in de natuur, maar meestal hang ik binnen aan een kunstmatige rots.

Kun je jezelf in 3 woorden omschrijven?

Openhartig, betrouwbaar, efficiënt.

1 ding dat weinig mensen over jou weten?

Dat ooit onze woning en volledige inboedel verloren is gegaan door een brand. Sterker nog, ik was toen net in dienst bij Bartosz en op de ochtend dat ik mijn intake had bij de Rabobank werd ik gebeld door de makelaar dat ons appartement in brand stond. Gelukkig waren we zelf niet thuis toen het gebeurde én hadden we een goede inboedelverzekering.

Favoriete quote?

Binnen de perken
zijn de
mogelijkheden
even onbeperkt
als daarbuiten

– Jules Deelder

Wil je ons nieuwste Paarsz magazine per post ontvangen? Laat dan je gegevens achter.

Ontwerp zonder titel (19)

Werken bij Bartosz?

Vincent Verhelst

Geïnteresseerd in Bartosz? Dan ga ik graag met jou in gesprek. We kunnen elkaar ontmoeten met een kop koffie bij ons op kantoor. Of tijdens ontbijt, lunch, borrel of diner op een plek die jou het beste uitkomt. Jij mag het zeggen.

Mijn Paarsz