Werken bij, Traineeship, Bartosz

Testen zit in de familie. Mijn moeder – die zelf testmanager is – kent veel testbedrijven in Nederland. Toen ik klaar was met mijn studie adviseerde ze mij te solliciteren bij Bartosz. Omdat ze daar alleen maar goede verhalen over hoort. Over de mensen die er werken, de cultuur én de kwaliteit. Iedereen die daar werkt, wil zichzelf verbeteren: het beste uit zichzelf halen. “Echt een bedrijf voor jou, Radjiev”. Zo gezegd, zo gedaan. In december had ik mijn eerste gesprek en in maart dit jaar begon ik met het traineeship. Of mijn moeder gelijk had? Dat vertel ik je graag in deze blog.

Van de schoolbanken naar de consultancy

Eind januari heb ik mijn diploma Business IT & Management aan de Haage Hogeschool behaald. Tijdens mijn studie heb ik verschillende serieuze ‘bijbaantjes’ gehad. Onder andere vervulde ik de rol van IT-projectcoördinator en Business Intelligence (BI) developer. Pittig zo naast het studeren, maar vooral ook leerzaam. Ik kwam er daardoor achter dat consultancy mijn toekomst zou gaan worden. Als externe binnen een organisatie ben jij de expert. Er wordt écht wat van je verwacht. Die rol spreekt mij aan! En daarnaast de afwisselende omgevingen. Als consultant neem je overal een ‘kijkje in de keuken’. Je leert verschillende type organisaties en mensen kennen.

Een verbeter-mentaliteit

Mijn eerste kennismaking met Bartosz was tijdens een gesprek met Martijn. We hebben 1,5 uur gepraat en gelachen. Dat voelde meteen goed. Ik solliciteerde ook bij andere organisaties. Maar waar Bartosz echt onderscheidend in is, is de mentaliteit van de mensen. Iedereen hier wil beter worden in zijn vak. En doet er alles aan om dit voor elkaar te krijgen. Dat ‘beter worden’ staat centraal in de organisatie. En wordt van bovenaf gestimuleerd en gefaciliteerd. Ik ben (pas) 25 jaar oud en vind het belangrijk om mijzelf te kunnen ontwikkelen. Ik wil ‘opgroeien’ in een cultuur waar ik continu uitgedaagd word om het beste uit mezelf te halen. En bij Bartosz is dat mogelijk. De opening van de nieuwe vestiging in Den Haag maakte voor mij als Hagenaar het plaatje compleet.

“Het is niet zo dat je als tester de hele dag alleen maar achter je bureau zit te klikken, bekijken en vergelijken. Juist niet!”

Laat je verrassen door wat het testvak allemaal te bieden heeft

Het testvak is veel uitdagender en dynamischer dan dat ik in eerste instantie dacht. Dat is iets wat ik graag wil meegeven aan toekomstige trainees. Het is lastig om een goed beeld te vormen van de werkzaamheden. Ook in die eerste zes weken van het traineeship – waarin je verschillende (theoretische) trainingen en certificeringen volgt – is dit lastig. Pas toen ik bij mijn eerste klant – namelijk Holland Casino – aan de slag ging, viel het kwartje. Als tester denk je na over de processen en hoe deze verbeterd kunnen worden. Je bewaakt de kwaliteit, bent onderdeel van een scrum team, geeft feedback en werkt nauw samen met andere disciplines zoals ontwerpers, bouwers en de business. Het is niet zo dat je de hele dag alleen maar achter je bureau zit te klikken, bekijken en vergelijken. Juist niet! Je krijgt veel mee van wat er om je heen gebeurt en neemt als tester een centrale positie in. Dit maakt het vak nog veel leuker en uitdagender dan dat ik in eerste instantie dacht.

Heb je vragen over het testvak? Of over het Test engineer traineeship van Bartosz? Aarzel dan niet om contact met me op te nemen.

Schrijf je in voor
de nieuwsbrief

werkenbij overall

Werken bij Bartosz?

Vincent Verhelst

Geïnteresseerd in Bartosz? Dan ga ik graag met jou in gesprek. We kunnen elkaar ontmoeten met een kop koffie bij ons op kantoor. Of tijdens ontbijt, lunch, borrel of diner op een plek die jou het beste uitkomt. Jij mag het zeggen.

Bijtanken bij Bartosz

Future trends in testing

Sep24

De ontwikkelingen in het testvak volgen elkaar snel op. De professionele tester staat daarmee voor de uitdaging zichzelf steeds opnieuw uit te vinden, nieuwe vaardigheden aan te leren en open te staan voor nieuwe inzichten en samenwerkingsvormen.

Om dit succesvol te kunnen doen, is het cruciaal om je samen met vakgenoten te verdiepen in deze ontwikkelingen. Meld je daarom nu aan voor ons succesvolle online kennisevent Bijtanken bij Bartosz op 24 september! In 1,5 uur wordt je bijgepraat over de future trends in testing en is er ruimte om kennis te delen met vakgenoten. Ben jij erbij?

 

Mijn Paarsz