Bartosz, Trendsz

Stilstaan is achteruitgaan. Dat geldt voor vrijwel iedereen, maar zeker voor een software tester. In de wereld van ICT staat de tijd nooit stil. De ontwikkelingen binnen ons vakgebied gaan razend snel. Het is daarom van groot belang om onszelf continu te blijven ontwikkelen. Kennisontwikkeling en kennisdeling staan daarom bij Bartosz hoog op de agenda. Wij vroegen ons af: hoe zorgen software testers ervoor dat hun vakkennis op peil blijft? Aan welke manier van kennis vergaren geven zij zelf de voorkeur? Deze en andere vragen stelden wij onze 150 testconsultants. Benieuwd naar de uitkomsten? Lees dan snel verder.

Zelf experimenteren heeft de voorkeur

Vakkennis op peil houden kun je op een heleboel manieren doen. Van het lezen van een vakinhoudelijk boek tot aan het kijken van een vlog of het volgen van een e-learning. Wij vroegen aan onze testconsultants welke manier van kennis vergaren zij het meest prettig vinden.

Zelf experimenteren’ scoort het hoogst. Maar liefst 65% van de ondervraagden geeft aan dit de meest prettige manier van kennis vergaren te vinden. Kort daarna volgt ‘on-the-job leren’ (63%) met op afstand de ondersteuning van een ervaren collega. Op de derde plaats staat ‘klassikale training met docent (fysiek in klaslokaal)’(61%). Het ‘lezen van een vakinhoudelijk boek’ wordt ervaren als de minst prettige manier om vakkennis te vergaren (39%). Ook ‘podcasts en vlogs’ (29%) en het ‘lezen van blogs’ (27%) hebben niet de voorkeur.

Kennis vergaren

Frequentie en tijdsinvestering

In ons onderzoek vroegen we ook naar de gewenste tijdsbesteding aan trainingen, communities en kennissessies. Het merendeel geeft aan 1 avond per 2 weken te willen investeren. De doelgroep vindt het belangrijk om naast andere meetings en uitjes, ook nog voldoende tijd voor zichzelf te hebben. Een gezonde balans is hierbij belangrijk. Verder worden de dinsdag en woensdag als voorkeursavonden opgegeven en de vrijdag blijkt een absolute no-go voor kennisontwikkeling.

Daarnaast geeft 67% van de ondervraagden aan dat zij het fijner vinden om bij een meerdaagse training de avonden vlak achter elkaar te volgen, in plaats van met een interval van een paar weken.

Ongelimiteerd trainen

Bij Bartosz besteden we bovengemiddeld veel tijd en geld aan de persoonlijke ontwikkeling van onze testconsultants. Zo is ongelimiteerd gebruik maken van trainingen en opleidingen een zeer gewaardeerde arbeidsvoorwaarde. Niet alleen kopen we een scala van (vakinhoudelijke) trainingen in bij professionele partijen, ook onze eigen initiatieven maken onderdeel uit van de kennisontwikkeling. Denk hierbij aan een scrummastercommunity, een technische gilde en ons innovatieplatform Bartosz Labsz. Wil je hier meer over weten? Wij geven je graag een toelichting in een persoonlijk (online) gesprek.

Wil je ons nieuwste Paarsz magazine per post ontvangen? Laat dan je gegevens achter.

Ontwerp zonder titel (19)

Werken bij Bartosz?

Vincent Verhelst

Geïnteresseerd in Bartosz? Dan ga ik graag met jou in gesprek. We kunnen elkaar ontmoeten met een kop koffie bij ons op kantoor. Of tijdens ontbijt, lunch, borrel of diner op een plek die jou het beste uitkomt. Jij mag het zeggen.

Mijn Paarsz