Werken bij, Bartosz, Trendsz, Test engineering

Wie ons de afgelopen jaren een beetje gevolgd heeft, heeft vast wel eens gehoord van Bartosz Labsz. Bartosz Labsz is het kloppende hart van onze innovaties. Een plek waar Bartoszians bij elkaar komen omdat ze een gedeelde ambitie hebben: het meest innovatieve testbedrijf van Nederland zijn. Meer weten over Bartosz Labsz? Lees snel verder!

Een plek voor al je innovatieve ideeën

Bij Bartosz kun je met je eigen ideeën bijna alle kanten op. Borrelt er een idee in je op waar we wellicht wat mee kunnen? Dan schrijf je je idee op het Bartosz Labsz-bord. Dit bord is in feite een backlog van álle creatieve, innovatieve en out-of-the-box ideeën binnen Bartosz. Een keer per maand vindt er een – offline of online – Bartosz Labsz-sessie plaats. Tijdens zo’n sessie worden een aantal lopende initiatieven uitgewerkt. Je kunt hier als Bartoszian bij aansluiten om je ideeën te delen en samen met collega’s een onderwerp verder uit te diepen.

Van idee naar experiment of exploration track

Door goed na te denken over wat je met het idee wilt en wat we er mogelijk mee kunnen bereiken, verander je het idee in een experiment. Het kan zijn dat het experiment eigenlijk te groot is voor Bartosz Labsz omdat er veel meer in je aanvankelijke idee zit dan je dacht. Dan kun je er samen met collega’s die willen aanhaken een Exploration Track van maken. Ook kan het zijn dat je een product ontwikkelt op basis van je experiment. Op die manier ontstonden al verschillende trainingenworkshops en natuurlijk onze Cool Wall.

2 Labsz – Participeren

Wat zou het toch gaaf zijn als…

Bartosz Labsz brengt ons waar onze energie ons leidt. We werken namelijk aan alles wat volgt op de zin “Wat zou het toch gaaf zijn als…”. Bijvoorbeeld: “Wat zou het toch gaaf zijn als we onze sollicitaties op een transparante, meer agile manier kunnen insteken”. Check 😉

Maar, niet alle ideeën halen de eindstreep. We inventariseren eerst wat een idee ons kan opleveren en wat de investering is die we daarvoor moeten doen. Wanneer dat gunstig is zetten we het idee om in een experiment. Dat leidt vaak tot iets dat we ook daadwerkelijk gaan gebruiken. Maar soms ook niet. En dat is ook prima. Ontdekken wat niet werkt hoort namelijk ook bij innoveren.

Bartosz Labsz initiatieven

Wist je dat onze Quality Infected Teams-benadering ooit het levenslicht binnen Bartosz Labsz zag? Ook onze Improve Your Best-boekjes zijn een Bartosz’ Labsz initiatief. En wat dacht je van het Technisch Gilde en natuurlijk ons Agile sollicitatieproces? Allemaal het resultaat van Bartosz Labsz. Dit geldt overigens ook voor de totstandkoming van onze creatieve ruimte op kantoor, de training Advanced Robot Framework en het onderzoek naar ‘Testen in een low-code omgeving’.

 

"Ontdekken wat niet werkt hoort ook bij innoveren."

Behoeften vanuit de markt

Het mooie aan Bartosz Labsz is dat we Bartosz als organisatie zo samen verder helpen. Bovendien is het enorm leuk om samen na te denken over innovaties in het vakgebied. Iedereen ziet elkaar niet dagelijks vanwege verschillende opdrachtgevers en Bartosz Labsz is een manier om toch de onderlinge binding te behouden. Het aantal ideeën dat ontstaat blijft maar groeien en groeien. Als we een experiment afronden kunnen we dus meteen door met het volgende idee. Heel fijn, want we merken bij klanten steeds meer behoefte aan een innovatief testbedrijf dat snel op veranderingen kan inspelen.

Wil je ons nieuwste Paarsz magazine per post ontvangen? Laat dan je gegevens achter.

Ontwerp zonder titel (19)

Werken bij Bartosz?

Vincent Verhelst

Geïnteresseerd in Bartosz? Dan ga ik graag met jou in gesprek. We kunnen elkaar ontmoeten met een kop koffie bij ons op kantoor. Of tijdens ontbijt, lunch, borrel of diner op een plek die jou het beste uitkomt. Jij mag het zeggen.

Mijn Paarsz