Werken bij, Bartosz

Bij Bartosz zijn we altijd op zoek naar nieuw testtalent. Testconsultants die niet alleen beschikken over specifieke hard skills, maar júíst ook over de goede soft skills. Onze sollicitatieprocedure is daarom op zo’n manier ingericht dat we jou als persoon goed leren kennen. We willen namelijk wel zeker weten dat jij en wij een goede match zijn! Maar een standaard sollicitatieprocedure, dat past niet bij Bartosz. Daarom hebben we ervoor gekozen om het sollicitatieproces interactief te maken. Hoe we dat doen? Je leest het hier!

De sollicitatieprocedure

Bij Bartosz willen we alles graag net even wat sneller en slimmer doen. We zijn niet voor niets softwaretesters 😉 De procedure bestaat daarom uit slechts twee gesprekken. Het eerste gesprek is een laagdrempelig informatief gesprek, waarbij we kijken of de sollicitant bij Bartosz als organisatie past en of zijn kennis en ervaring aansluit bij onze wensen. Het geeft de sollicitant uiteraard ook de gelegenheid om te ontdekken wat hij zelf van Bartosz vindt. Deze kennismaking vindt plaats op een plek naar keuze van de sollicitant. Dit leert ons al veel over zijn of haar persoonlijkheid. Als zowel wij als de sollicitant naar aanleiding van het informatieve gesprek positief zijn, dan plannen we een sollicitatiegesprek in.

Een interactief en ‘Agile’ sollicitatiegesprek

Het tweede gesprek – het sollicitatiegesprek – duurt altijd één dagdeel, waarbij de sollicitant spreekt met onze directeur Vincent, een manager en een consultant van Bartosz. Het gesprek met de consultant is altijd vakinhoudelijk. Ook dit gesprek voeren we weer op de ‘Bartosz-manier’: door gebruik te maken van sollicitatieborden, maken we de gesprekken Agile en interactief. Een ‘standaard’ sollicitatiegesprek is vaak een eenzijdig gesprek: de werkgever stelt vragen, de sollicitant antwoordt. Zo’n gesprek past niet binnen onze bedrijfscultuur. Wij willen sollicitatiegesprekken op zo’n manier voeren, dat de sollicitant de kans krijgt om zich volledig te laten zien zoals hij of zij dat wil. Het sollicitatiebord maakt dit mogelijk. Dit is een bord dat lijkt op een scrumbord en waarop de consultant vóór het gesprek kaartjes met vragen plaatst die hij wil stellen. Zo kan de kandidaat meteen zien waar hij aan toe is en heeft de consultant een houvast voor het gesprek. Aan de andere kant kan de sollicitant ook zelf vragen noteren om zo voor zichzelf duidelijk te krijgen of Bartosz bij hem of haar past. Een win-win voor beide partijen!

"Een standaard sollicitatieprocedure, dat past niet bij Bartosz. Daarom hebben we ervoor gekozen om het sollicitatieproces interactief te maken."

De kwaliteiten van een Bartoszian

Tijdens een sollicitatietraject let ik zelf op twee dingen: past iemand binnen Bartosz en voegt hij of zij qua kennis en ervaring iets toe aan onze organisatie. Om bij Bartosz te werken is het een voorwaarde dat je communicatief vaardig en een sociaal persoon bent. Daarnaast moet je enkele jaren ervaring hebben binnen het testvakgebied en uit de voeten kunnen met de meest gebruikte testautomatiseringstools en bijbehorende ontwikkeltalen. Het helpt verder als iemand de drive heeft om zelf continu beter te willen worden en bij klanten op zoek gaat naar verbetering.

Dezelfde dag nog een aanbod

Door zorgvuldig met meerdere mensen uit onze organisatie een sollicitant te spreken, ontdekken we snel vanuit meerdere expertises of een sollicitant bij Bartosz past. En hetzelfde geldt andersom: door het interactieve sollicitatieproces is het voor de sollicitant ook gemakkelijk om snel een goed beeld te vormen van Bartosz. We zijn een heel hecht bedrijf, met een familiare sfeer. Het is daarom belangrijk dat er een wederzijdse klik is. Daarnaast zijn we op zoek naar mensen die over de juiste kennis en ervaring beschikken om bij onze klanten het verschil te kunnen maken. Naar aanleiding van de gesprekken wordt dat snel duidelijk. We kunnen dan ook snel een besluit maken. Is iedereen positief? Dan loopt de sollicitant direct met een aanbod de deur uit.

Solliciteren tijdens de coronacrisis

De coronacrisis had ook voor ons sollicitatietraject gevolgen. Onze zoektocht naar nieuw talent ging onverminderd door, maar we moesten even creatief omgaan met de manier waarop we dat deden. We hebben sollicitanten direct de optie geboden om de procedure online te doen. Sterker nog: we hebben tijdens de coronacrisis voor het eerste iemand online een aanbieding gedaan. Voor veel mensen lijkt het misschien niet het juiste moment om over te stappen naar een andere werkgever. Maar het kan ook juist wél het moment zijn. Deze crisis kan een mooie kans zijn om te reflecteren, nieuwe talenten te ontwikkelen en je uitgebreid te verdiepen in werkgevers. Bovendien bieden wij je bij Bartosz in deze onzekere tijd juist zekerheid met onze 10 zekerheden. Wij maken dus – ook nu – graag kennis met je!

Wil je ons nieuwste Paarsz magazine per post ontvangen? Laat dan je gegevens achter.

Ontwerp zonder titel (19)

Werken bij Bartosz?

Vincent Verhelst

Geïnteresseerd in Bartosz? Dan ga ik graag met jou in gesprek. We kunnen elkaar ontmoeten met een kop koffie bij ons op kantoor. Of tijdens ontbijt, lunch, borrel of diner op een plek die jou het beste uitkomt. Jij mag het zeggen.

Mijn Paarsz