Artikel

Bartosz, Trendsz

Bartosz Labsz is het kloppende hart van onze innovaties. Ieder Labsz-experiment begint vanuit een idee, aangedragen door een collega. Dit idee wordt vervolgens tijdens de Labsz-avonden door een groepje Bartoszians verder uitgewerkt. En hier bedoelen we mee: samen verdiepen, discussiëren en experimenteren. In dit blogartikel licht ik drie Labsz experimenten toe. Welke oplossing bedachten we voor stickdrift vrije Joy-Cons? Hoe ontwikkel en publiceer je samen een eigen open source tool? En, kunnen wij een eigen LLM’s Agent bouwen?

 

LABSZ-EXPERIMENT

Switch Joy-Con Upgrade

Als Nintendo Switch eigenaar loop je er vroeg of laat tegenaan; de thumbsticks op de Joy-Con werken niet meer naar behoren of gaan zelfs kapot. Het mechanisme bestaat namelijk uit twee metalen plaatjes die over elkaar bewegen om meer of minder stroom door te laten. Door intensief gebruik treedt er slijtage op, met als bekend gevolg: stickdrift.

Veel Bartoszians zijn in het bezit van een Switch. Hoe gaaf om samen te sleutelen en de Joy-Con te verbeteren! Direct na de lancering van de nieuwe thumbstick met magnetische technologie startte ons experiment: een One Night Only sessie. Een nieuw concept binnen Labsz, waarbij de drempel om mee te doen nóg lager is.

Wij begonnen met het inventariseren van de animo. Vervolgens: welke investering moeten we doen en welke stappen moeten we doorlopen? Daarna hebben we alle benodigde informatie systematisch en tot in detail gedocumenteerd.

Dit Labsz-experiment is inmiddels succesvol afgerond. Met als resultaat: stickdrift vrije Joy-Cons én een gedetailleerde handleiding om tot dit resultaat te komen. Joy-Cons hoeven voortaan niet opgestuurd te worden voor reparatie, dit kunnen wij zelf! Wil je daar meer over weten? Stuur me dan een mailtje!

Header website

LABSZ-EXPERIMENT

Maak een open source tool

Het kan prettig zijn om tooltjes of scriptjes te schrijven die ons werk gemakkelijker maken. En soms blijkt zo’n tool zó generiek dat ook andere Bartoszians – en zelfs de bredere testautomatiseringscommunity – er gebruik van kunnen maken.

De beste manier om dit met de community te delen, is door het open source te maken. Zo kan iedereen ervan profiteren. Hoe tof zou het zijn om samen met collega’s open source tools te publiceren? Zo helpen we elkaar én wordt iedereen er beter van.

Ons experiment begon met onderzoek. Wat moeten we allemaal doen om op een goede manier een open source te maken? Welke tool kiezen we hiervoor? Aansluitend hebben we onder andere gekeken naar:

  • Licensing
  • Naam van de tool
  • Testen van de tool
  • Documentatie
  • Open source project workflow
  • Publicatie proces

Het was heel leerzaam om met collega’s van verschillende technische niveaus dit proces door te lopen. Het doel van ons experiment? Het creëren van een open source tool die door iedereen gebruikt kan worden. En dat is gelukt!

Vind je het leuk om te zien hoe wij dit hebben gedaan? Klik dan op deze link: https://github.com/Lakitna/robotframework-find-unused

 

LABSZ-EXPERIMENT

LLM’s & Agents

De aanleiding voor dit experiment is de sterke groei van AI-gebruik. Het kan lastig zijn om generatieve LLM’s (AI’s) effectief in te zetten, omdat ze allemaal net anders zijn.

OpenAI, bekend van ChatGPT, introduceerde een nieuwe feature: zelf GPT agents maken. Wij vroegen ons af: “Wat zijn GPT agents en hoe kunnen wij die gebruiken?”. Want, wat zou het gaaf zijn om een eigen Bartosz Agent te bouwen!

Samen met een aantal collega’s testten we veelbelovende prompts uit om de output van de LLM te beïnvloeden. Er ontstonden een aantal prompts die je vrijwel altijd aan het begin van een gesprek met een LLM kunt gebruiken. We ontwikkelden een sterk fundament voor het maken van een GPT.

Een custom GPT is een LLM die – voorafgaand aan het gesprek – extra informatie heeft gekregen. Denk hierbij aan basisregels, zoals “Je bent tutor. Geef niet het antwoord, maar geef tips.” Met behulp van basisregels en hulppatronen hebben we een eerste Bartosz Agent gemaakt. Het doel van deze agent was om intakes te kunnen oefenen. Dit is aardig gelukt, maar stond nog in de kinderschoenen. Maar, door ervaring leer je!

Vervolgens creëerden we Bartosz Learnsz: een agent die een onderwerp aanbiedt waar je meer over wilt leren. Vervolgens worden er vragen gesteld op basis van jouw kennisniveau. Hierdoor kun je direct zien wat je echt weet of waar je meer kennis van kunt opdoen. Wanneer je kennis wat is weggezakt, open je het gesprek opnieuw en kan je alle door te lopen stappen teruglezen.

Vanaf nu kunnen Bartoszians van deze interactieve onderwijs methode gebruikmaken. Ons experiment is geslaagd; wij hebben de enige echte Bartosz Learnsz agent!

 

 

Heb je vragen over deze experimenten of ben je benieuwd waar er nu aan gewerkt wordt tijdens de Labsz-bijeenkomsten? Neem contact met ons op, wij vertellen je er graag meer over!

 

 

Wil je ons nieuwste Paarsz magazine per post ontvangen? Laat dan je gegevens achter.

Ontwerp zonder titel (19)

Werken bij Bartosz?

Vincent Verhelst

Geïnteresseerd in Bartosz? Dan ga ik graag met jou in gesprek. We kunnen elkaar ontmoeten met een kop koffie bij ons op kantoor. Of tijdens ontbijt, lunch, borrel of diner op een plek die jou het beste uitkomt. Jij mag het zeggen.