LABSZ-EXPERIMENT
Maak een open source tool
Het kan prettig zijn om tooltjes of scriptjes te schrijven die ons werk gemakkelijker maken. En soms blijkt zo’n tool zó generiek dat ook andere Bartoszians – en zelfs de bredere testautomatiseringscommunity – er gebruik van kunnen maken.
De beste manier om dit met de community te delen, is door het open source te maken. Zo kan iedereen ervan profiteren. Hoe tof zou het zijn om samen met collega’s open source tools te publiceren? Zo helpen we elkaar én wordt iedereen er beter van.
Ons experiment begon met onderzoek. Wat moeten we allemaal doen om op een goede manier een open source te maken? Welke tool kiezen we hiervoor? Aansluitend hebben we onder andere gekeken naar:
- Licensing
- Naam van de tool
- Testen van de tool
- Documentatie
- Open source project workflow
- Publicatie proces
Het was heel leerzaam om met collega’s van verschillende technische niveaus dit proces door te lopen. Het doel van ons experiment? Het creëren van een open source tool die door iedereen gebruikt kan worden. En dat is gelukt!
Vind je het leuk om te zien hoe wij dit hebben gedaan? Klik dan op deze link: https://github.com/Lakitna/robotframework-find-unused
LABSZ-EXPERIMENT
LLM’s & Agents
De aanleiding voor dit experiment is de sterke groei van AI-gebruik. Het kan lastig zijn om generatieve LLM’s (AI’s) effectief in te zetten, omdat ze allemaal net anders zijn.
OpenAI, bekend van ChatGPT, introduceerde een nieuwe feature: zelf GPT agents maken. Wij vroegen ons af: “Wat zijn GPT agents en hoe kunnen wij die gebruiken?”. Want, wat zou het gaaf zijn om een eigen Bartosz Agent te bouwen!
Samen met een aantal collega’s testten we veelbelovende prompts uit om de output van de LLM te beïnvloeden. Er ontstonden een aantal prompts die je vrijwel altijd aan het begin van een gesprek met een LLM kunt gebruiken. We ontwikkelden een sterk fundament voor het maken van een GPT.
Een custom GPT is een LLM die – voorafgaand aan het gesprek – extra informatie heeft gekregen. Denk hierbij aan basisregels, zoals “Je bent tutor. Geef niet het antwoord, maar geef tips.” Met behulp van basisregels en hulppatronen hebben we een eerste Bartosz Agent gemaakt. Het doel van deze agent was om intakes te kunnen oefenen. Dit is aardig gelukt, maar stond nog in de kinderschoenen. Maar, door ervaring leer je!
Vervolgens creëerden we Bartosz Learnsz: een agent die een onderwerp aanbiedt waar je meer over wilt leren. Vervolgens worden er vragen gesteld op basis van jouw kennisniveau. Hierdoor kun je direct zien wat je echt weet of waar je meer kennis van kunt opdoen. Wanneer je kennis wat is weggezakt, open je het gesprek opnieuw en kan je alle door te lopen stappen teruglezen.
Vanaf nu kunnen Bartoszians van deze interactieve onderwijs methode gebruikmaken. Ons experiment is geslaagd; wij hebben de enige echte Bartosz Learnsz agent!
Heb je vragen over deze experimenten of ben je benieuwd waar er nu aan gewerkt wordt tijdens de Labsz-bijeenkomsten? Neem contact met ons op, wij vertellen je er graag meer over!