Werken bij, Bartosz

Goede software testers zijn schaars. Bartosz staat daarom continu voor de uitdaging om nieuw talent aan zich te binden. En omdat nieuwe medewerkers werven via het netwerk van eigen medewerkers bewezen één van de beste manieren is om het personeelsbestand uit te breiden, zijn we vorig jaar de interne campagne ‘Bartosz got talent’ gestart. Om onze medewerkers op een leuke en interactieve manier te betrekken bij het mooier maken van Bartosz. Wil jij weten hoe we invulling hebben gegeven aan deze campagne en wat de resultaten zijn? Ik vertel je er graag over in deze blog.

Samen de organisatie nóg beter maken

Sinds de oprichting van Bartosz in 2007, is maar liefst 70% van onze medewerkers binnengekomen via het eigen netwerk, ook wel het ‘informele circuit’ genoemd. Bartosz realiseert zich dus heel goed hoe waardevol het netwerk van haar mensen is. Daarnaast, hoe gaaf is het om samen met alle collega’s de organisatie nóg mooier te maken. Want samen doen we kennis op, samen maken we plezier, samen werken we voor de grootste klanten van Nederland, samen innoveren we, samen tillen we de organisatie naar een hoger niveau. Hoe mooi is het om ons ook samen in te zetten voor het aantrekken van nieuwe collega’s. Waar we vervolgens weer samen van kunnen profiteren.

rsz_1schermafbeelding_2022-02-07_om_103755

Het unlocken van nieuw talent

Begin 2021 zijn we gestart met de Bartosz Got Talent challenge. Het doel? Samen nieuw talent enthousiasmeren om bij Bartosz te komen werken en de slotjes op de New Talent Wall unlocken. Op deze zogenoemde New Talent Wall plaatsten we de foto’s van nieuwe medewerkers die in 2021 zijn gestart. Bovendien kregen ook de Bartoszians die deze nieuwe collega’s hebben aangebracht een plekje op de wall. Tijdens iedere maandmeeting gaven we een update van de New Talent Wall en zetten we de Bartoszians die zich ingezet hebben om talent te werven in het zonnetje. En dat ‘inzetten’ kon op veel verschillende manieren. Van het doorsturen van een LinkedIn profiel, tot het aanleveren van een CV en het deelnemen aan een workshop netwerken. Iedere inspanning werd gewaardeerd! Door het jaar heen hebben we verschillende activiteiten georganiseerd om medewerkers te ondersteunen bij het benaderen van hun netwerk. Want we snappen heel goed dat dit best lastig en spannend kan zijn.

In onderstaande video – die begin 2021 is opgenomen – vertel ik over het ontstaan van ‘Bartosz Got Talent’.

Bartosz Got Talent Challenge 2021
Samen nieuw talent unlocken.

De resultaten

Ik ben trots op de behaalde resultaten met deze campagne. En dan vooral op de grote betrokkenheid van onze medewerkers. Een beroep doen op het ‘informele circuit’ is weer gaan leven door de aandacht die we eraan besteed hebben. En dat is top! Medewerkers zijn echt bereid om te helpen en willen samen met mij werken aan de groei van de organisatie. Dat raakt mij het meest.

Als ik kijk naar de ‘harde’ resultaten, dan zijn er 3 nieuwe medewerkers gestart in 2021 die aangedragen zijn door een al bestaande medewerker. In totaal hebben dus 3 Bartoszians een talent unlockt. Door het jaar heen heb ik ongeveer 20 CV’s of LinkedIn profielen van potentiële kandidaten ontvangen van medewerkers. Dat is fors meer dan de jaren ervoor. Verder hebben er in totaal 35 collega’s meegedaan aan de twee online netwerkworkshop die ik georganiseerd heb samen met testconsultant Nico. Tijdens deze hands-on workshops hebben we collega’s handvatten geboden, vragen beantwoord, twijfels weggenomen, samen profielen beoordeeld en zijn we praktisch aan de slag gegaan met het schrijven van berichtjes. Daarnaast zijn verschillende deelnemers aan de twee Bartosz Meetsz sessies in 2021 door collega’s uitgenodigd. Dit is een laagdrempelige manier om iemand uit je netwerk kennis te laten maken met Bartosz.

Thanksz

Via deze weg wil ik nogmaals alle collega’s bedanken die zich hebben ingezet en een bijdrage hebben geleverd. Op wat voor een manier dan ook! Naast de aandraagbonus die iedere medewerkers van Bartosz ontvangt wanneer hij of zij een nieuwe collega aandraagt, is er aan alle betrokkenen een certifi-kaart uitgereikt. Met veel plezier en voldoening kijk ik terug op de Bartosz got Talent campagne. Dit smaakt sowieso naar meer. Ik hoop je dan ook zeer binnenkort meer te kunnen vertellen over onze nieuwe interne recruitment campagne. J Stay tuned!

Wil je ons nieuwste Paarsz magazine per post ontvangen? Laat dan je gegevens achter.

Ontwerp zonder titel (19)

Werken bij Bartosz?

Vincent Verhelst

Geïnteresseerd in Bartosz? Dan ga ik graag met jou in gesprek. We kunnen elkaar ontmoeten met een kop koffie bij ons op kantoor. Of tijdens ontbijt, lunch, borrel of diner op een plek die jou het beste uitkomt. Jij mag het zeggen.

Mijn Paarsz