Agile

Dit is de laatste van een serie blogs waarin ik vertelde dat een investering in Quality Infected Teams een investering is in een wendbare software-ontwikkelorganisatie en dat een goede tester is een change agent voor zo’n Quality Infected Team.

Een Quality Infected Team is een team dat beseft dat kwaliteit een keuze is en dat een expliciete keuze voor kwaliteit zich uit zal betalen in succes en wendbaarheid. Het is een team met de neuzen in dezelfde richting en een gedeeld begrip over hoe we onze doelen gaan bereiken. Ook is het een team dat de waarde van snelle feedback kent. Feedback op alles wat van belang is om de reis veilig te volbrengen. En het is een team dat de uitdaging van het onbekende met open vizier aangaat, in de wetenschap dat ze de kennis en de tools hebben om met deze situatie om te gaan.

Een tester injecteert het kwaliteitsbewustzijn in een team door constant een andere rol aan te nemen. Allereest die van de advocaat van de duivel als het gaat om maximale klantwaarde, de verbinder die zijn kritische blik in de groep injecteert. Als het gaat om Fast Feedback is het de feedback engineer die constant zoekt naar de feedbackloops die het team van waardevolle informatie voorziet om de juiste beslissingen te kunnen maken over de volgende stap. Tenslotte is de tester een software explorer: constant verkent hij onbekende situaties. Hij koppelt steeds terug wat hij leert, zodat het pad naar de volgende bestemming oplicht.

Ik hoop dat het team dat straks de Space-X Dragon 2 naar Mars gaat sturen over dezelfde eigenschappen beschikt als de beste Quality Infected Teams waar ik mee werkte. Als dat nog niet helemaal het geval is, zou ik adviseren om een tester mee te sturen in de shuttle. Wellicht moet ik zelfs overwegen om mijn stoute ruimteschoenen aan te trekken en over mijn hoogtevrees heen te stappen. ‘To boldly go where no man has gone before’. Ik ben klaar voor een nieuwe uitdaging.

Hire me, Elon!

170222 – Quality Infect Teams – praatplaat

De vorige delen van de blogreeks van Robert gemist?

Lees dan snel deel 1 over Quality Infected Teams, deel 2 over Whole Team Approach, deel 3 over Fast Feedback en deel 4 over Exploration.

Wil je ons nieuwste Paarsz magazine per post ontvangen? Laat dan je gegevens achter.

Ontwerp zonder titel (19)

Werken bij Bartosz?

Vincent Verhelst

Geïnteresseerd in Bartosz? Dan ga ik graag met jou in gesprek. We kunnen elkaar ontmoeten met een kop koffie bij ons op kantoor. Of tijdens ontbijt, lunch, borrel of diner op een plek die jou het beste uitkomt. Jij mag het zeggen.

Mijn Paarsz