Agile

Dit is de laatste van een serie blogs waarin ik vertelde dat een investering in Quality Infected Teams een investering is in een wendbare software-ontwikkelorganisatie en dat een goede tester is een change agent voor zo’n Quality Infected Team.

Een Quality Infected Team is een team dat beseft dat kwaliteit een keuze is en dat een expliciete keuze voor kwaliteit zich uit zal betalen in succes en wendbaarheid. Het is een team met de neuzen in dezelfde richting en een gedeeld begrip over hoe we onze doelen gaan bereiken. Ook is het een team dat de waarde van snelle feedback kent. Feedback op alles wat van belang is om de reis veilig te volbrengen. En het is een team dat de uitdaging van het onbekende met open vizier aangaat, in de wetenschap dat ze de kennis en de tools hebben om met deze situatie om te gaan.

Een tester injecteert het kwaliteitsbewustzijn in een team door constant een andere rol aan te nemen. Allereest die van de advocaat van de duivel als het gaat om maximale klantwaarde, de verbinder die zijn kritische blik in de groep injecteert. Als het gaat om Fast Feedback is het de feedback engineer die constant zoekt naar de feedbackloops die het team van waardevolle informatie voorziet om de juiste beslissingen te kunnen maken over de volgende stap. Tenslotte is de tester een software explorer: constant verkent hij onbekende situaties. Hij koppelt steeds terug wat hij leert, zodat het pad naar de volgende bestemming oplicht.

Ik hoop dat het team dat straks de Space-X Dragon 2 naar Mars gaat sturen over dezelfde eigenschappen beschikt als de beste Quality Infected Teams waar ik mee werkte. Als dat nog niet helemaal het geval is, zou ik adviseren om een tester mee te sturen in de shuttle. Wellicht moet ik zelfs overwegen om mijn stoute ruimteschoenen aan te trekken en over mijn hoogtevrees heen te stappen. ‘To boldly go where no man has gone before’. Ik ben klaar voor een nieuwe uitdaging.

Hire me, Elon!

170222 – Quality Infect Teams – praatplaat

De vorige delen van de blogreeks van Robert gemist?

Lees dan snel deel 1 over Quality Infected Teams, deel 2 over Whole Team Approach, deel 3 over Fast Feedback en deel 4 over Exploration.

Schrijf je in voor
de nieuwsbrief

Bartosz_Header_004

Werken bij Bartosz?

Vincent Verhelst

Geïnteresseerd in Bartosz? Dan ga ik graag met jou in gesprek. We kunnen elkaar ontmoeten met een kop koffie bij ons op kantoor. Of tijdens ontbijt, lunch, borrel of diner op een plek die jou het beste uitkomt. Jij mag het zeggen.

Bijtanken bij Bartosz

Delivery Pipelines

Mei21

Steeds meer organisaties willen gebruik maken van delivery pipelines, waarbij software geautomatiseerd naar omgevingen gedeployd wordt. Hoe voorkom je dat de delivery pipeline een heel efficiënte manier wordt om fouten naar productie te brengen? Hoe zorg je ervoor dat je nog steeds de juiste risico’s afdekt? Hoe zorg je ervoor dat je je team en de omliggende organisatie meeneemt in de totstandkoming van de delivery pipeline? Hoe krijg je de gewenste feedback?

Tijdens deze Bijtanken bij Bartosz sessie belichten we de verschillende aspecten van een delivery pipeline. We lichten toe welke rol we als testers kunnen spelen in het proces van de totstandkoming van een kwalitatief goede delivery pipeline. Hiervoor is het niet alleen van belang om software efficiënt en effectief naar volgende omgevingen te deployen, maar ook om stakeholders en het acceptatieproces hierin mee te nemen.

Mijn Paarsz