Bartosz

Bartosz is blij met de samenwerking met Specialisterren: een sociaal maatschappelijke ICT-onderneming met medewerkers met autisme in dienst. Op deze manier kunnen we, samen met onze klanten, aandacht geven aan het creëren van meer werkgelegenheid voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zo hebben we als onderdeel van het LINKIT consortium een succesvolle inzet gerealiseerd bij Wigo4it. Vanuit Bartosz is testconsultant Frank ingezet in combinatie met testautomatiseerder Daan van Specialisterren. Frank en Daan vullen elkaar binnen hun huidige opdracht perfect aan. Bovendien hielp de plaatsing van Daan om Wigo4it aan haar doelstelling op het gebied van social return te voldoen.

Technisch expert gezocht

Bartoszian Frank zocht een technische rechterhand om hem te helpen bij zijn opdracht voor Wigo4it. Namelijk een testautomatiseerder die op de hoogte is van alle technische ins- en outs. Daan bleek met zijn kennis en karakter de perfecte aanvulling. Waar Frank sterk is in het communicatieve deel die bij zijn rol als testconsultant hoort, neemt Daan moeiteloos het technische deel voor zijn rekening. Door zijn licht autistische stoornis is hij uiterst precies; geen bug die hem ontgaat. Frank beschermt hem tegen de hectiek van hun werkplek. Twee verschillende testers die elkaar binnen hun huidige opdracht perfect aanvullen.

Autisme hoeft geen beperking te zijn

Voor mensen met een vorm van autisme is het niet eenvoudig om aan een baan te komen. Vaak is het met name de bedrijfsstructuur die goed functioneren voor hen lastig maakt. Softwaretestbedrijf Specialisterren vond een manier waarop ook werknemers met autisme kunnen excelleren. Bij autisme wordt vaak gedacht aan beperkingen. Maar als je als bedrijf een vorm vindt waarin je deze beperkende factoren weghaalt, dan heb je heel gedreven werknemers die intelligent zijn en nauwkeurig werken. Het grootste deel van haar opdrachten voert Specialisterren bijvoorbeeld uit op hun kantoor in Utrecht en dus niet bij de klant op locatie. Dit zorgt voor structuur: iedereen heeft zijn eigen werkplek met vaste collega’s om zich heen. Specialisterren stimuleert en inspireert andere ondernemingen om te werken met mensen met autisme en daarmee maatschappelijk verantwoord te ondernemen.

"Bij autisme wordt vaak gedacht aan beperkingen. Maar als je als bedrijf een vorm vindt waarin je deze beperkende factoren weghaalt, dan heb je heel gedreven werknemers die intelligent zijn en nauwkeurig werken."

Wigo4it en social return

Wigo4it is de coöperatie van de sociale diensten van Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht op het gebied van informatievoorziening. De organisatie ontwerpt, ontwikkelt, beheert en onderhoudt ICT-applicaties voor Werk & Inkomen. Wigo4it geeft graag invulling aan het aspect van social return en levert – net als Bartosz – graag een bijdrage aan het vergroten van de arbeidsparticipatie van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Bovendien heeft de centrale overheid sinds 2011 bij inkopen en aanbestedingen social return als contractvoorwaarde meegenomen. Dat betekent dat bij aanbestedingen boven de € 250.000,- ook mensen met een grote(re) afstand tot de arbeidsmarkt moeten worden ingezet. Voor Wigo4it bleek onze samenwerking met Specialisterren een passende oplossing om hun aandeel op het gebied van social return te leveren in het IT-domein. Anne van Veen, Projectmanager Bouw bij Wigo4it, vertelt: “We zijn heel erg blij met Daan. In het begin stond Daan nog wat buiten het team, maar al vrij snel is hij integraal onderdeel geworden van het bouwteam. Hij doet mee met alle scrum activiteiten en wordt ook door de anderen als een volwaardig teamlid beschouwd. Nog steeds houden we wel rekening met de manier waarop we Daan benaderen. En met name Frank zorgt ervoor dat Daan buiten bedrijfspolitieke zaken gehouden wordt zodat hij zich echt kan focussen op zijn testautomatisering werkzaamheden, en niet teveel wordt afgeleid door wat er om hem heen gebeurt.” 

Op naar meer

Als Bartosz zijn we blij met de samenwerking met Specialisterren omdat we op deze manier sterke vakmensen kunnen inzetten en tegelijkertijd aandacht geven aan het creëren van meer werkgelegenheid voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Wij hopen deze prille samenwerking in de toekomst dan ook verder uit te breiden. Mocht jouw organisatie behoefte hebben aan goede testprofessionals en tevens invulling willen geven aan social return? Of heb je vragen over onze samenwerking met Specialisterren en wil je weten wat wij eventueel voor jou kunnen betekenen. Neem dan contact met mij op!

Wil je ons nieuwste Paarsz magazine per post ontvangen? Laat dan je gegevens achter.

Ontwerp zonder titel (19)

Werken bij Bartosz?

Vincent Verhelst

Geïnteresseerd in Bartosz? Dan ga ik graag met jou in gesprek. We kunnen elkaar ontmoeten met een kop koffie bij ons op kantoor. Of tijdens ontbijt, lunch, borrel of diner op een plek die jou het beste uitkomt. Jij mag het zeggen.

Mijn Paarsz