Bartosz, Trendsz

Ook in 2021 besteedden we veel aandacht aan kennisdeling. Wat zijn de trends en ontwikkelingen binnen het testvak? En welke innovatieve ontwikkelingen vinden plaats binnen onze eigen organisatie? We stimuleren medewerkers om hun kennis en kunde te delen met de buitenwereld. Dat kan door het geven van een presentatie op een extern event of tijdens ons eigen Bijtanken bij Bartosz-event. Maar ook door het schrijven van een (inhoudelijk) artikel of blog. Ik ben trots op alle Bartoszians – zoals we onszelf noemen – die zich het afgelopen jaar op dit vlak hebben ingezet. Niet alleen hebben we daardoor in 2021 een nieuwe editie van ons magazine Paarsz kunnen uitbrengen, ook hebben we maar liefst 36 blogs kunnen publiceren op onze website. Hierbij presenteer ik jullie de vijf best gelezen blogs van het afgelopen jaar.

1.

Heb je even…? Dit is Annejan!

In de succesvolle blogreeks ‘Heb je even…?’ delen Bartoszians hun persoonlijke verhalen. Wie zijn ze? Waarom doen ze wat ze doen? En wie zijn de personen achter de testconsultants? We stellen collega’s tijdens een (online) interview zeven persoonlijke vragen en dat levert interessante, leerzame en soms ook hilarische antwoorden op. De meest gelezen ‘Heb je even…?’ blog van 2021 is die van Annejan: de vaste waarde van het officeteam op kantoor in Veenendaal. Als managementassistente en hét aanspreekpunt voor wagenparkbeheer, is zij niet meer weg te denken uit de organisatie. In haar blog vertelt Annejan onder andere over de leuke aspecten van haar werk en de uitdagingen. We komen meer te weten over haar hobby’s, favoriete vakantiebestemming en ze vertelt waarom een testconsultant geen IT-nerd is.

Lees de blog…

Annejan 2

2.

Vier voorbeelden van het toepassen van automation in testing

Met maar liefst twee blogs over testautomatisering in deze top 5, kun je niet om deze ‘trend’ heen. Automation in testing heeft collega Paul van Berkel geholpen bij het oplossen van een aantal problemen tijdens het testen van de systemen bij een grote netwerkbeheerder. In zijn blog geeft hij vier voorbeelden van hoe je automation in testing op verrassende wijze kunt toepassen in je werk. Hiermee hoopt hij je te inspireren om eens op een andere manier naar een tool te kijken én te ervaren hoe het je werk leuker kan maken.

Lees de blog…

3.

Deze arbeidsvoorwaarden vinden software testers het meest belangrijk

Goede software testers zijn schaars. Daarom is goed werkgeverschap eerder regel dan uitzondering. Maar wat vinden software testers nu echt belangrijk bij de keuze voor een werkgever? Aan welke primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden hechten zij de meeste waarde? Om onze medewerkers te behouden én nieuwe testprofessionals aan te trekken, is het essentieel om te weten waarom (potentiële) testconsultants uiteindelijk voor Bartosz kiezen. Daarom voerden we een intern onderzoek uit en stelden we een top 10 van belangrijkste factoren samen. Lees je mee met de blog van Vincent?

Lees de blog…

Ontwerp zonder titel (1)

4.

Download het ‘Improve Your Best Retro’ e-book

Door regelmatig goede en gevarieerde retrospectives te faciliteren, haal je het maximale uit je team. Om die reden heeft Bartosz het boekje ‘Improve Your Best Retro’ ontwikkeld. Gemaakt door de medewerkers zelf en voortgekomen uit een Bartosz Labsz experiment. Naast een fysieke versie, bieden we het boekje ook – geheel kosteloos – als e-book aan. In 2021 is het e-book meer dan 200 keer gedownload. Heb jij ’m al? Klik op de downloadlink in de blog van Maarten Piepers en doe er direct je voordeel mee!

Lees de blog…

5.

Testautomatisering de vooruitgangsval van de testwereld

De blogs van onze collega Jochem Schenk zijn ook voorgaande jaren al eens in de top 5 geëindigd. En dat is niet zonder reden. Het afgelopen jaar heeft hij een interessant stuk geschreven over testautomatisering.

We automatiseren testen om sneller feedback te leveren. Maar hoe vaak levert dit in de praktijk logge, zware en dure testautomatisering oplossingen op die uren nodig hebben voor ze je van die ‘snelle’ feedback voorzien? Deze ‘snelle’ feedback kost zoveel tijd en geld dat het eigenlijk verspilde moeite is. Komt dit omdat testautomatisering onwijs moeilijk is? We het doen omdat het ‘moet’? Of is testautomatisering de vooruitgangsval van de testwereld?

Lees de blog…

Poll

Welke categorie blogs wil jij graag terugzien in 2022?

Bekijk resultaten

Wil je ons nieuwste Paarsz magazine per post ontvangen? Laat dan je gegevens achter.

Ontwerp zonder titel (19)

Werken bij Bartosz?

Vincent Verhelst

Geïnteresseerd in Bartosz? Dan ga ik graag met jou in gesprek. We kunnen elkaar ontmoeten met een kop koffie bij ons op kantoor. Of tijdens ontbijt, lunch, borrel of diner op een plek die jou het beste uitkomt. Jij mag het zeggen.

Mijn Paarsz