Werken bij, Bartosz

Door de coronacrisis heeft er een verschuiving plaatsgevonden van fysiek naar online contact tussen collega’s. Als consultancy bedrijf geeft dit stof tot nadenken. Het nieuwe normaal vraagt namelijk om een andere manier van in contact komen én blijven met elkaar. Daarom heeft Bartosz rondom het thema ‘stay connected’ een aantal initiatieven opgestart. We bieden collega’s hiermee de mogelijkheid om elkaar virtueel te ontmoeten. In deze blog vertel ik je er meer over.

Werken op locatie en op afstand

Bij Bartosz werken ruim 150 testconsultants. Als consultancy bedrijf staan we continu voor de uitdaging: hoe blijf je met elkaar in contact wanneer er gewerkt wordt op externe locaties voor diverse klanten? Normaal gesproken houden onze collega’s de verbinding met de thuisbasis doordat zij regelmatig bij elkaar komen voor trainingen, maandmeetings of andere activiteiten. Maar hoe doe je dat wanneer fysiek afspreken niet mogelijk is? Wij vroegen onze medewerkers tijdens een booszt sessie naar hun ideeën en suggesties.

Eerste initiatieven van start

Van de verschillende ideeën en initiatieven die geopperd zijn tijdens de sessie, hebben we er uiteindelijk vijf uitgekozen om op te starten. Inmiddels heeft iedereen zich hiervoor kunnen aanmelden en hebben de eerste virtuele ontmoetingen plaatsgevonden. Dit zijn de 5 opgestarte initiatieven rondom het thema: stay connected.

 • Peer coaching sessies
  Iedere twee weken staat een virtueel moment gepland om samen stil te staan bij de uitdagingen waar we tegenaan lopen. In kleine groepjes helpen we elkaar in een veilige omgeving bij onze uitdagingen.
 • Samen wandelen
  We hebben een overzicht gedeeld van alle collega’s die hier interesse in hebben, zodat zij elkaar kunnen benaderen. De collega maakt zelf een afspraak met een collega die in de buurt woont om samen een uurtje te gaan wandelen.
 • Informeel bijpraten
  Geregeld is: 1. een Teams kanaal en 2. een aantal collega’s. Verder zien we wel waar het gesprek ons brengt. Just for fun!
 • Digitaal koffie drinken (lead app)
  Deze app koppelt elke twee weken willekeurig twee collega’s die zich hebben opgegeven aan elkaar om een kopje koffie te gaan drinken. Virtueel uiteraard. Leuk om ook eens een andere collega te ontmoeten!
 • Online lunchen
  Door een bestaand overzicht van alle collega’s die dit fijn vinden, weten collega’s wie zij kunnen vragen om digitaal samen te lunchen. De collega maakt zelf een afspraak met de andere collega. Een perfect moment om even bij te praten!

Blijf in contact

Natuurlijk kunnen bovenstaande activiteiten het contact in real live nooit vervangen. Maar zolang de coronacrisis voortduurt zijn de opgestarte initiatieven een mooie oplossing. Bij Bartosz doen wij ons best om de binding met de thuisbasis te stimuleren. Dat vinden we belangrijk, want contact hebben en er voor elkaar zijn maakt onderdeel uit van onze bedrijfscultuur. Nu ben ik benieuwd: hoe is dit bij jouw werkgever geregeld? En heb jij nog aanvullende ideeën om virtuele ontmoetingen onderling te stimuleren? Dan drink ik graag een (virtueel) kopje koffie met je!

Wil je ons nieuwste Paarsz magazine per post ontvangen? Laat dan je gegevens achter.

Ontwerp zonder titel (19)

Werken bij Bartosz?

Vincent Verhelst

Geïnteresseerd in Bartosz? Dan ga ik graag met jou in gesprek. We kunnen elkaar ontmoeten met een kop koffie bij ons op kantoor. Of tijdens ontbijt, lunch, borrel of diner op een plek die jou het beste uitkomt. Jij mag het zeggen.

Mijn Paarsz