Werken bij, Traineeship, Bartosz

Het leuke van tester zijn vind ik dat je direct bijdraagt aan de kwaliteit van het eindproduct. Want software gaat eerst langs jou voordat het bij de gebruiker komt. Je beoordeelt of de software die gemaakt is aan alle eisen voldoet. Daarmee zorg je ervoor dat een klant niet te maken krijgt met software die voor hem niet functioneel of gebruiksvriendelijk is.

Leren, leren en blijven leren

In september ben ik begonnen met mijn traineeship bij Bartosz. Ik had al ervaring met het functioneel testen van websites voor eigen klanten. In het verleden heb ik in mijn vrije tijd security testen uitgevoerd als hobby. Toen ik eenmaal bij Bartosz aan de slag ging, zag ik al snel dat testen hier echt ’testen next level’ is. Dat merk je aan de aandacht die Bartosz besteedt aan trainingen en cursussen, maar ook aan de interessante projecten waar we aan meewerken. In alle trainingen die ik tot nog toe volgde, leerde ik al veel bij. Vakinhoudelijk, maar ook over werken volgens de Agile- en Scrum methode. Een werkwijze die me erg aanspreekt omdat het recht door zee is.

"De communicatie binnen Bartosz is heel open en direct. Er wordt ook echt naar je geluisterd."

Lange intake, korte reistijd

Wat anders is aan het consultancy vak dan ik had verwacht, is dat je voor een nieuwe opdracht altijd een intake moet doorlopen. Ik verwachtte een kort kennismakingsgesprek, maar het is – afhankelijk van de opdracht – een stuk uitgebreider dan dat. Wel logisch natuurlijk want meestal zit je minimaal een aantal maanden bij een opdracht. Mijn eerste intake was bij de Rabobank. Die opdracht is voor mij helaas niet doorgegaan omdat ze voor iemand met meer ervaring kozen. Bij mijn tweede intake werd de opdracht mij gegund. Inmiddels ben ik gestart bij Nationale Nederlanden. Daar begin ik als ondersteuner van de manager en technisch tester. Het is een dynamische opdracht waarbij zeven teams werken aan twee producten. Na een aantal maanden zal ik volledig overgaan op testen en instromen bij een team. Fijn aan deze opdracht is voor mij ook dat ik weinig reistijd heb; iets waar Bartosz altijd zoveel mogelijk op let.

Kadir Kilic
"Als tester draag je direct bij aan de kwaliteit van goede software"

Jong en dynamisch bedrijf

Bij Bartosz als bedrijf voelde ik me meteen thuis. Het is leuk dat er veel jonge mensen werken en ik dus veel collega’s van mijn eigen leeftijd heb. Verder is het fijn dat de communicatie binnen Bartosz heel open en direct is. Ik stap makkelijk naar mijn manager om iets te bespreken, dat kan ook altijd gewoon even tussendoor. Dat geeft me echt het gevoel dat er naar me geluisterd wordt en dat Bartosz en ik elkaar begrijpen. Ook leuk is de dynamiek binnen het bedrijf. Met initiatieven als Bartosz Labsz en onlangs ons grote jubileumweekend naar New York werk je echt bij een bedrijf dat nooit stilstaat! Ik wil me steeds meer gaan specialiseren in geautomatiseerd testen omdat dit naar mijn mening steeds belangrijker wordt. Bartosz biedt perfecte mogelijkheden hiervoor qua trainingen, opdrachten en collega’s waar je veel van kunt leren.

Wil je ons nieuwste Paarsz magazine per post ontvangen? Laat dan je gegevens achter.

Ontwerp zonder titel (19)

Werken bij Bartosz?

Vincent Verhelst

Geïnteresseerd in Bartosz? Dan ga ik graag met jou in gesprek. We kunnen elkaar ontmoeten met een kop koffie bij ons op kantoor. Of tijdens ontbijt, lunch, borrel of diner op een plek die jou het beste uitkomt. Jij mag het zeggen.

Mijn Paarsz