Testadvies

Hoe groot is jouw CO2-footprint? Precies een jaar geleden stelden wij onszelf die vraag. Bartosz wil graag een steentje bijdragen aan een beter klimaat en nam daarom het leasebeleid onder de loep. Wat bleek? Bartoszians rijden samen ruim 4.000.000 (!) autokilometers per jaar. Met behulp van de CO2-challenge hebben we ons verbruik enorm teruggedrongen. Daarnaast zijn we goedkoper gaan tanken door de actuele brandstofprijzen van tankstations scherp in de gaten te houden. Hiermee hebben we genoeg geld bespaard om de overige CO2-uitstoot van onze leasevloot te compenseren. In samenwerking met Trees for All gaan we een compleet Bartosz Bosz aanleggen en onlangs zijn de eerste bomen hiervoor gepland.

CO2-uitstoot

Even terug naar het begin. Het thema ‘CO2-uitstoot’ is door de coronacrisis wat naar de achtergrond geschoven, maar daarom niet minder belangrijk en urgent. Om het ‘broeikaseffect’ terug te dringen, hebben de overheid, bedrijven en maatschappelijke organisaties een Klimaatakkoord gesloten. Met als doelstelling 95% minder uitstoot van broeikasgassen in 2050. Om dit te behalen zijn duurzame maatregelen vanuit het bedrijfsleven hard nodig. Daarom heeft Bartosz eind 2019 de Bartosz CO2-challenge in het leven geroepen. Een challenge om Bartoszians bewuster te maken van hun CO2-footprint en samen deze footprint te verkleinen. Om die reden zijn we ook bedrijfsbospartner zijn geworden van Trees for All.

 

Trees-for-all-NIEUW-LOGO

Trees for All

De missie van Trees for All is om wereldwijd nieuw bos te planten en bestaande bossen te herstellen. Zo dragen ze bij aan een beter klimaat, meer biodiversiteit en betere leefomstandigheden voor de lokale bevolking. Bomen zijn een erg belangrijk wapen tegen klimaatverandering. Ze nemen CO2 op en voorzien ons van zuurstof. Trees for All heeft inmiddels al ruim 5 miljoen bomen en struiken geplant, 32 bossen beschermd en hersteld en 320 duizend ton vervuilende CO2 gecompenseerd. Bartosz verbindt zich graag als bedrijfsbospartner aan een organisatie die zulke goede dingen voor onze aarde doet.

Bartosz Bosz in Limburg

In de provincie Limburg werkt Trees for All – samen met Stichting Het Limburgs Landschap en Staatsbosbeheer – aan de realisatie van in totaal 43 hectare nieuw bos. Er worden meer dan 190.000 bomen en struiken aangeplant over een periode van drie jaar. Het Bartosz Bosz is hier onderdeel van. Op vrijdag 11 december zijn de allereerste bomen van het Bartosz Bosz in de grond gezet. In natuurgebied het Zwart Water nabij Venlo zijn de Bartosz Bomen gepland. Benieuwd hoe dat er aan toe ging? Bekijk hieronder de foto’s.

Samen de handen uit de mouwen steken

De bedoeling was om samen met onze medewerkers op 11 december de Bartosz Bomen te planten. Met de laarzen in de modder en een schop in de handen. Om op die manier samen het klimaat en de natuur een warm hart toe te dragen! Vanwege de corona maatregelen is dit helaas niet doorgegaan. Trees for All is momenteel aan het onderzoeken of het begin 2021 mogelijk is om alsnog een gezamenlijke Boomplantdag te organiseren. Daarnaast wordt er gewerkt aan een virtuele Bosreis waardoor medewerkers op eigen gelegenheid, op een geschikt moment, het Bartosz Bosz toch nog kunnen ‘bezoeken’. Wij houden je via onze blog graag op de hoogte over de vorderingen.

Schermafbeelding 2020-12-15 om 11.00.51

Wil je ons nieuwste Paarsz magazine per post ontvangen? Laat dan je gegevens achter.

Ontwerp zonder titel (19)

Werken bij Bartosz?

Vincent Verhelst

Geïnteresseerd in Bartosz? Dan ga ik graag met jou in gesprek. We kunnen elkaar ontmoeten met een kop koffie bij ons op kantoor. Of tijdens ontbijt, lunch, borrel of diner op een plek die jou het beste uitkomt. Jij mag het zeggen.

Mijn Paarsz