Werken bij, Bartosz

Enthousiast, bruisend, energiek, oprecht geïnteresseerd en creatief. Dan hebben we het over niemand minder dan Dounia. Je hebt haar vast al wel eens voorbij zien komen op social media, in een vlog, blog of podcast. Als corporate recruiter is Dounia een visitekaartje van de organisatie. Vanuit Nijmegen, waar ze samenwoont met haar man en twee kinderen (10 en 7 jaar), crost Dounia het hele land door op zoek naar toekomstige Bartoszians. Na 13 jaar gewerkt te hebben in de Retail maakte ze een carrièreswitch naar het HR vakgebied. Daar heeft ze geen moment spijt van gehad en bij Bartosz – waar ze inmiddels een jaar werkt – zit ze helemaal op haar plek. Tijd om Dounia wat beter te leren kennen! Tijdens een gezellig gesprek beantwoordt Dounia voor de rubriek ‘Heb je even…’ zeven persoonlijke vragen.

Waarom heb je voor het recruitment vak gekozen?

Ik heb zelf ervaren hoe het is om niet blij te zijn met een baan. En vooral wat de impact daarvan is op zowel je zakelijke als privé leven. Zonde! Want als je met plezier naar je werk gaat en er veel energie van krijgt, dan haal je het beste uit jezelf. Dat is wat ik iedereen gun! En dat is waarom ik dit werk ben gaan doen. Om anderen te helpen met het vinden van een passende baan waar ze hun talenten kunnen benutten. In de functie van corporate recruiter werf ik voor één organisatie, sta ik voor de volle 100% achter de dienst of het product, denk ik mee met het gehele recruitmentproces en heb ik een stem binnen de organisatie op meerdere vlakken. Dit en meer heb ik gevonden bij Bartosz!

Wat vind je het leukste en meest uitdagende aan je werk?

Het leukste aan het recruitment vak vind ik het persoonlijke contact. Ik vind het belangrijk om in mijn benadering mijzelf te laten zien. Ik maak bijvoorbeeld filmpjes zodat kandidaten te weten komen wie ik ben; de persoon achter de recruiter. Mijn doel is om echt met mensen in contact te komen, me te verdiepen in wie ze zijn en ze op een persoonlijke manier te leren kennen. Het enthousiasme dat ik voel voor Bartosz wil ik uitstralen naar buiten. En het werkt! Ik vind het super leuk dat ik zo vaak positieve reacties krijg op mijn werkwijze. Het valt op dat ik geen standaard ‘recruiter-teksten’ gebruik, maar me oprecht verdiep in iemands profiel.

De grootste uitdaging in deze functie is mijn testkennis op pijl houden. Ik ben zelf geen IT’er, maar wil wel kunnen levellen met een kandidaat op inhoudelijk vlak.

Fotoblog1

Hoe ziet jouw ideale vakantie eruit?

Ik houd van verschillende culturen. Eigenlijk van diversiteit op alle vlakken. Mijn ideale vakantie is een combinatie van tot rust komen, lekker eten, cultuur snuiven en genieten van een andere omgeving. En dat dan samen met mijn gezin. Helaas kan mijn droomvakantie naar Marrakech deze zomer niet doorgaan door de coronacrisis. Hopelijk volgend jaar!

Wat is jouw meest gekke eigenschap?

Een dag niemand in de maling hebben genomen, is een dag niet geleefd! 😉 Zonder gekheid, ik vind lachen en lol maken ontzettend belangrijk, juist in mijn werk. Een collega kijkt dus niet raar op wanneer hij of zij een post-it op het beeldscherm aantreft met een flauwe grap. It must be Dounia!

Waaraan besteed je meer tijd dan dat je zou willen?

Toen ik Instagram ontdekte, ging er een wereld voor me open. Het delen en inspireren geeft mij veel energie. Bovendien word ik super enthousiast van de positieve reacties op mijn posts. Wanneer iemand mij een berichtje stuurt en bedankt voor de positiviteit of aangeeft iets van mijn content te hebben opgestoken, dan geeft dat echt een adrenaline kick. Daar doe ik het voor! Af en toe betrap ik mijzelf er op dat ik er wel erg druk mee ben. Inmiddels heb ik een soort van limiet ingesteld op mijn telefoon. Ik krijg nu een melding als ik te veel tijd heb doorgebracht op Instagram.

"Mijn doel als recruiter is om echt met mensen in contact te komen, me te verdiepen in wie ze zijn en ze op een persoonlijke manier te leren kennen."

Hoe herken je Bartosz in jezelf?

Bartosz is een echt mensenbedrijf. We tonen oprechte interesse in elkaar, hebben het beste met elkaar voor en zorgen voor elkaar. Dat is iets wat ik ook in mijzelf herken en de reden waarom ik bij Bartosz ben gaan werken. Daarnaast vindt Bartosz zelfontplooiing en ontwikkeling heel erg belangrijk. En dat geldt ook voor Dounia. Ik ben altijd bezig met mezelf verbeteren en verbreden. Ik vind het ontzettend gaaf om nieuwe dingen uit te proberen en ben heel erg bij dat ik daar bij Bartosz alle ruimte voor krijg.

Welke tip wil jij als HR-professional meegeven aan de lezers?

Definitely: ten alle tijden jezelf blijven! Ik vind het heel belangrijk dat je in alles wat je doet, zegt of uitdraagt jezelf bent. En dat geldt niet alleen voor een persoon, maar ook voor een organisatie. Maak het plaatje niet mooier dan dat het is. Er zijn al genoeg mooie plaatjes. Mensen hebben behoefte aan echte verhalen, echte foto’s, de echte personen achter een organisatie. Deze boodschap probeer ik over te brengen via social media en mijn eigen website. Doe je niet anders voor dan dat je bent! #nofilter

Wil je ons nieuwste Paarsz magazine per post ontvangen? Laat dan je gegevens achter.

Ontwerp zonder titel (19)

Werken bij Bartosz?

Vincent Verhelst

Geïnteresseerd in Bartosz? Dan ga ik graag met jou in gesprek. We kunnen elkaar ontmoeten met een kop koffie bij ons op kantoor. Of tijdens ontbijt, lunch, borrel of diner op een plek die jou het beste uitkomt. Jij mag het zeggen.

Mijn Paarsz