Bartosz

Delta Lloyd is een brede financiële dienstverlener waar zowel zakelijke als particuliere klanten terecht kunnen voor onder meer verzekeringen, vermogensbeheer en pensioenproducten. Binnen Delta Lloyd speelt IT een zeer belangrijke rol. De afdeling IT & Services is met zo’n 700 medewerkers dan ook een van de grootste bedrijfsonderdelen. De IT-collega’s van Delta Lloyd houden zich dagelijks bezig met ontwerpen, bouwen, testen, beheren en service verlenen. Zo ook Pim Vedder (Competentiemanager) en Cees de Man (Testcoördinator/Testmanager).

Pim over Cees

Hoe ziet jullie samenwerking er uit?

Toen Cees in september 2014 begon bij Delta Lloyd Groep, onderdeel van ABN AMRO Verzekeringen (AAV), was ik als domeintestmanager van AAV functioneel verantwoordelijk voor het werk van Cees. Sinds 1 november 2015 ben ik als competentiemanager van het team Test Management verantwoordelijk voor alle interne en externe testers binnen Delta Lloyd Groep. Cees heeft in deze periode de overstap gemaakt van AAV naar Delta Lloyd Schade (DLS).

Waarom vormen jullie zo’n goede combinatie?

Alhoewel ik tegenwoordig een management functie heb zijn we beiden vakidioten. Gek van het vak testen, dol op het vinden van fouten en altijd op zoek naar manieren om de kwaliteit te vergroten.

Hoe herken je de Bartoszian in Cees?

Cees staat voor kwaliteit en is niet zomaar bereid daar concessies in te doen. Daarnaast werkt Cees zelfstandig en is hij een echte professional. Cees doet ongevraagd dat stapje extra. Zo voelt hij zich niet alleen verantwoordelijk voor zijn eigen werk, maar ook voor de andere testers. Het maakt hierbij niet uit of ze intern of extern zijn. Cees houdt er van om gezamenlijk te werken aan resultaat.

"Cees doet ongevraagd dat stapje extra. Zo voelt hij zich niet alleen verantwoordelijk voor zijn eigen werk, maar ook voor de andere testers."

Cees over Pim

Waarom vormen jullie zo’n goede combinatie?

Pim was mijn testmanager in de periode dat ik werkte op de vestiging van Delta Lloyd in Zwolle. Doordat hij teamleider is geworden van alle testteams binnen Delta Lloyd Groep is onze samenwerking nu minder intensief. Dat wij een goede combinatie vormen kwam vooral tot uiting wanneer er discussies waren met project- en/of implementatiemanagers. Samen waren wij dan in staat om met onze kennis en kunde het testteam te verkopen en duidelijk te maken hoe de werkzaamheden van een testteam er uit moeten zien.

Wat is jouw toegevoegde waarde voor Pim?

Ik heb bij verschillende organisaties testervaring opgedaan en daarnaast doe ik veel kennis op tijdens de Competence leergangen die binnen Bartosz georganiseerd worden. Met deze kennis en ervaring kan ik Pim met raad en daad bijstaan in het op een hoger niveau brengen van de werkwijze van het testteam. Een van mijn eigenschappen is het kunnen motiveren, stimuleren en inspireren van testcollega’s. Deze eigenschappen hebben we gebruikt om ook de rest van het team in beweging te krijgen.

Hoe ziet een werkdag er voor jullie uit bij Delta Lloyd?

Pim en ik hebben heel verschillende dagen sinds hij competentiemanager is. Mijn werkzaamheden bestaan uit het maken van testplannen en -planningen, het uitwerken en onderhouden van de handmatig- en geautomatiseerde testscripts, het analyseren van test- en productiebevindingen, het beleggen en bijwonen van vergaderingen en het begeleiden van testcollega’s en gebruikers.

170502 – Mijn klant en Ik Delta Lloyd – foto Cees de Man

Wil je ons nieuwste Paarsz magazine per post ontvangen? Laat dan je gegevens achter.

Ontwerp zonder titel (19)

Werken bij Bartosz?

Vincent Verhelst

Geïnteresseerd in Bartosz? Dan ga ik graag met jou in gesprek. We kunnen elkaar ontmoeten met een kop koffie bij ons op kantoor. Of tijdens ontbijt, lunch, borrel of diner op een plek die jou het beste uitkomt. Jij mag het zeggen.

Mijn Paarsz