Bartosz

Nationale-Nederlanden (NN) behoort met ruim 5 miljoen particuliere en zakelijke klanten tot de grootste financiële dienstverleners van Nederland. Melvin Welters is Programmamanager Sparen en ruim 14 jaar werkzaam bij NN. Marco Schep is Agile Testspecialist bij Bartosz en inmiddels bijna 5 jaar gedetacheerd bij NN. Melvin en Marco werken op een prettige manier samen. Ze zijn dol op sparren over de toepassing van de Agile methodologie.

Melvin over Marco

Hoe ziet jullie samenwerking er uit?

“Marco is een sterke speler in één van mijn scrumteams. Namelijk het team dat zich bezighoudt met alle spaarproducten zoals banksparen en internetsparen. Marco heeft een sterk adviserende rol inzake de kwaliteit van de software. Als Marco aangeeft dat de software goed genoeg is, neem ik het met vertrouwen in productie. Buiten zijn rol in het Sparen team doe ik graag een beroep op hem voor advies inzake meer specialistische onderwerpen. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van tooling. Mede door Marco’s adviezen hebben we software als JIRA (defectadministratie+scrumboard) geselecteerd. Ook op het gebied van automatisch testen speelt Marco een belangrijke rol. Hij heeft een aantal pilots met Selenium & Fitnesse geïmplementeerd.”

Waarom vormen jullie zo’n goede combinatie?

“Marco brengt een frisse kijk op testen en op Agile uitvoering van projecten. Het is goed om een relatieve buitenstaander te hebben die kritisch meekijkt en vanuit Bartosz eigen inzichten inbrengt.”

Wat is de toegevoegde waarde van Marco?

“Naast bovengenoemde inbreng zet Marco zijn expertise in bij productie incidenten. Is er een hickup in het betalingsverkeer, dan is het prettig om er een deskundige bij te halen. Marco kan de hele werking van de sparenketen doorgronden en hotfixes analyseren en testen. Een leuke bijkomstigheid in de samenwerking met Bartosz is dat zij ook andere klanten hebben met een Agile werkwijze. De door Bartosz met regelmaat georganiseerde rondetafelgesprekken leveren doorgaans allerlei tips en inzichten op.”

"We zijn dol op sparren over de toepassing van de Agile methodologie"

Marco over Melvin

Wat is jouw toegevoegde waarde voor Melvin?

“Door mijn flexibele en proactieve werkhouding ben ik met mijn kennis van de gehele bank- en internetspaarketen breed inzetbaar in de sprint. Zo geef ik ondersteuning bij implementatieweekenden en analyseer ik productie incidenten. Door de kennisgedreven cultuur binnen Bartosz met een breed aanbod van opleidingen blijf ik op de hoogte van de recente ontwikkelingen. Zo heb ik de testaanpak binnen NN gefinetuned op het Agile werken. En heb ik geautomatiseerde regressietesten opgezet zodat we de software met hogere frequentie naar productie kunnen brengen.”

Hoe ziet een werkdag er voor jullie uit bij NN?

“De werkdag begint om 7:30 uur en we starten met een daily stand-up om de status en voortgang van de sprint door te nemen. De rest van de dag werken we aan de inhoudelijke voortgang en het goed organiseren van het scrumwerk binnen de projecten. Doordat we bij NN werken volgens ‘Het Nieuwe Werken’ is het mogelijk om overal je werk te doen. Normaal duurt een dag tot ongeveer 17:00 uur maar regelmatig moeten we ’s avonds of in de weekenden aan de bak. Tegenwoordig worden onze systemen 24/7 door klanten gebruikt en dat betekent dat we met regelmaat in de nachtelijke uren changes moeten uitvoeren.”

_6004909

Wil je ons nieuwste Paarsz magazine per post ontvangen? Laat dan je gegevens achter.

Ontwerp zonder titel (19)

Werken bij Bartosz?

Vincent Verhelst

Geïnteresseerd in Bartosz? Dan ga ik graag met jou in gesprek. We kunnen elkaar ontmoeten met een kop koffie bij ons op kantoor. Of tijdens ontbijt, lunch, borrel of diner op een plek die jou het beste uitkomt. Jij mag het zeggen.

Mijn Paarsz