Bartosz

PGGM is een Nederlandse pensioenuitvoeringsorganisatie. Een organisatie waar gewerkt wordt met geld maar waar het draait om mensen. De missie van PGGM is mensen helpen bij het realiseren van een goede oude dag. Of, zoals zij het zelf noemen: een waardevolle toekomst. Bartosz is sinds 2012 preffered supplier bij PGGM op het gebied van testen en testmanagement. In deze ‘Mijn Klant & Ik’ aan het woord: Laila Nouijeh, sinds 2010 scrum master bij PGGM. En Tom Arends, testconsultant bij Bartosz en sinds 2013 werkzaam als scrum master bij PGGM.

Laila over Tom

Waarom vormen jullie zo’n goede combinatie?

“Tom en ik vullen elkaar goed aan. Sinds dag één hebben we een erg goede klik. Tom houdt mij scherp en is voor mij een ideale sparringpartner. Vooral in de rol van scrum master heb ik veel steun aan Tom. Omdat Tom goed de kalmte kan bewaken in momenten van crisis. Hij overziet de dingen goed en denkt in oplossingen.”

Hoe herken je de Bartoszian in Tom?

“Tom is een Bartoszian in hart en nieren en niet alleen omdat hij zichzelf ook echt zo noemt :-). Tom is professioneel, verstaat zijn vak, is collegiaal en altijd bereid om te helpen. Dat vind ik kenmerkend voor de Bartoszian binnen PGGM.”

Hoe ziet een werkdag voor jullie eruit bij PGGM?

“De dag begint voor ons beide vroeg. Na de stand-up werken we eventuele impediments waar het team mee te maken heeft uit de weg. Gedurende de dag volgen er vaak nog allerlei (scrum)overleggen waar we de benodigde voorbereidingen voor moeten treffen. Wij zorgen er voornamelijk voor dat de teams ongestoord kunnen werken en alles tot hun beschikking hebben om de sprint tot een goed einde te brengen. Verder leveren we de benodigde rapportages aan, vragen we installaties aan en indien nodig ondersteunen we bij het testen. En natuurlijk lunchen we iedere dag samen!”

"Tom is professioneel, verstaat zijn vak, is collegiaal en altijd bereid om te helpen. Dat vind ik kenmerkend voor de Bartoszian binnen PGGM"

Tom over Laila

Hoe ziet jullie samenwerking eruit?

“Onze teams werken aan dezelfde applicatie. Als scrum masters moeten wij zorgen voor een goede afstemming tussen werkzaamheden bij de twee teams. Dit vraagt om een nauwe samenwerking tussen ons. Afstemming over activiteiten, aanpak van problemen en bijvoorbeeld de communicatie naar de rest van de afdeling zijn hier een onderdeel van.”

Waarom vormen jullie zo’n goede combinatie?

“We zijn twee verschillende persoonlijkheden. Ik ben wat directer en kan goed de omgeving beïnvloeden, maar ben meer gericht op het welzijn van het team. Laila kan erg goed de belangen van de gehele organisatie in beeld houden en heeft uitstekende sociale vaardigheden. We vullen elkaar aan en kunnen elkaar goede en eerlijke feedback geven.”

Wat is jouw toegevoegde waarde voor Laila?

“PGGM is snel aan het veranderen richting continues delivery.  Zowel in het testen als in de rol van scrum master breng ik expertise mee vanuit mijn ervaringen binnen PGGM en voorgaande organisaties. Hiermee kan ik als vraagbaak /referentiepunt voor haar dienen.”

Bartosz ICT PGGM Tom Arends Mijn Klant & Ik

Wil je ons nieuwste Paarsz magazine per post ontvangen? Laat dan je gegevens achter.

Ontwerp zonder titel (19)

Werken bij Bartosz?

Vincent Verhelst

Geïnteresseerd in Bartosz? Dan ga ik graag met jou in gesprek. We kunnen elkaar ontmoeten met een kop koffie bij ons op kantoor. Of tijdens ontbijt, lunch, borrel of diner op een plek die jou het beste uitkomt. Jij mag het zeggen.

Mijn Paarsz