Bartosz, Agile, Trendsz

Bij Bartosz zitten we momenteel midden in het ‘leergangen-seizoen’. Daarom lijkt het ons leuk om jullie eens een ‘kijkje in de keuken’ te geven. In de video in deze blog laten we Jochem Pollmann, Martijn Meijer en Marco Schep aan het woord over de leergang Specification by Example. Wat is ook alweer het doel van de competence leergangen die Bartosz organiseert? Waarom is er specifiek voor dit onderwerp gekozen? En wat houdt de leergang Specification by Example precies in?

Waarom Competence leergangen?

Het doel van een Competence leergang is om samen met je collega’s specifieke kennis eigen te maken of een onderwerp uit te diepen. Bijvoorbeeld het gezamenlijk onderzoeken van een bepaalde markt of het schrijven van een factsheet of whitepaper. Om de juiste kennis daarvoor te vergaren, bezoeken deelnemers lezingen, seminars, gaan ze een dagje meekijken bij interessante bedrijven, of volgen ze een training. Kortom: alles mag en kan! Zolang er maar kennis vergaard en gedeeld wordt en iedereen in intensieve discussies meedenkt over het onderwerp. De leergangen worden helemaal door de deelnemers zelf vorm gegeven. Dus kom uit je comfortzone!

Specification by Example

Tijdens deze leergang leren de deelnemers aan de hand van theorie- en praktijkopdrachten wat de kracht is van Specification by Example. Ze ontdekken hoe voorbeelden van gewenst gedrag van een applicatie te gebruiken zijn als basis voor (geautomatiseerde) acceptatietesten van deze applicatie. Na afloop van de leergang hebben ze kennis van theoretische achtergronden wat betreft Specification by Example en hebben ze kennis van de technieken om gezamenlijk te specificeren. Ze hebben geleerd om specificaties te illustreren aan de hand van concrete voorbeelden en kunnen testen schrijven in Gherkin syntax. Ook is er stilgestaan bij hoe je van requirements naar living documentation komt. Bovendien hebben de deelnemers na afloop inzicht in wat er voor nodig is om Specification by Example succesvol in te zetten in je klantsituatie. Nieuwsgierig geworden? Bekijk dan onderstaande video….

Leergang Specification by Example
Wil je meer weten over de why, how en what van deze leergang? Jochem, Martijn en Marco van Bartosz vertellen je er meer over in deze video.

Schrijf je in voor
de nieuwsbrief

Bartosz_Header_004

Werken bij Bartosz?

Vincent Verhelst

Geïnteresseerd in Bartosz? Dan ga ik graag met jou in gesprek. We kunnen elkaar ontmoeten met een kop koffie bij ons op kantoor. Of tijdens ontbijt, lunch, borrel of diner op een plek die jou het beste uitkomt. Jij mag het zeggen.

Bijtanken bij Bartosz

Delivery Pipelines

Mei21

Steeds meer organisaties willen gebruik maken van delivery pipelines, waarbij software geautomatiseerd naar omgevingen gedeployd wordt. Hoe voorkom je dat de delivery pipeline een heel efficiënte manier wordt om fouten naar productie te brengen? Hoe zorg je ervoor dat je nog steeds de juiste risico’s afdekt? Hoe zorg je ervoor dat je je team en de omliggende organisatie meeneemt in de totstandkoming van de delivery pipeline? Hoe krijg je de gewenste feedback?

Tijdens deze Bijtanken bij Bartosz sessie belichten we de verschillende aspecten van een delivery pipeline. We lichten toe welke rol we als testers kunnen spelen in het proces van de totstandkoming van een kwalitatief goede delivery pipeline. Hiervoor is het niet alleen van belang om software efficiënt en effectief naar volgende omgevingen te deployen, maar ook om stakeholders en het acceptatieproces hierin mee te nemen.

Mijn Paarsz