Bartosz, Agile, Trendsz

Bij Bartosz zitten we momenteel midden in het ‘leergangen-seizoen’. Daarom lijkt het ons leuk om jullie eens een ‘kijkje in de keuken’ te geven. In de video in deze blog laten we Jochem Pollmann, Martijn Meijer en Marco Schep aan het woord over de leergang Specification by Example. Wat is ook alweer het doel van de competence leergangen die Bartosz organiseert? Waarom is er specifiek voor dit onderwerp gekozen? En wat houdt de leergang Specification by Example precies in?

Waarom Competence leergangen?

Het doel van een Competence leergang is om samen met je collega’s specifieke kennis eigen te maken of een onderwerp uit te diepen. Bijvoorbeeld het gezamenlijk onderzoeken van een bepaalde markt of het schrijven van een factsheet of whitepaper. Om de juiste kennis daarvoor te vergaren, bezoeken deelnemers lezingen, seminars, gaan ze een dagje meekijken bij interessante bedrijven, of volgen ze een training. Kortom: alles mag en kan! Zolang er maar kennis vergaard en gedeeld wordt en iedereen in intensieve discussies meedenkt over het onderwerp. De leergangen worden helemaal door de deelnemers zelf vorm gegeven. Dus kom uit je comfortzone!

Specification by Example

Tijdens deze leergang leren de deelnemers aan de hand van theorie- en praktijkopdrachten wat de kracht is van Specification by Example. Ze ontdekken hoe voorbeelden van gewenst gedrag van een applicatie te gebruiken zijn als basis voor (geautomatiseerde) acceptatietesten van deze applicatie. Na afloop van de leergang hebben ze kennis van theoretische achtergronden wat betreft Specification by Example en hebben ze kennis van de technieken om gezamenlijk te specificeren. Ze hebben geleerd om specificaties te illustreren aan de hand van concrete voorbeelden en kunnen testen schrijven in Gherkin syntax. Ook is er stilgestaan bij hoe je van requirements naar living documentation komt. Bovendien hebben de deelnemers na afloop inzicht in wat er voor nodig is om Specification by Example succesvol in te zetten in je klantsituatie. Nieuwsgierig geworden? Bekijk dan onderstaande video….

Leergang Specification by Example
Wil je meer weten over de why, how en what van deze leergang? Jochem, Martijn en Marco van Bartosz vertellen je er meer over in deze video.

Wil je ons nieuwste Paarsz magazine per post ontvangen? Laat dan je gegevens achter.

Ontwerp zonder titel (19)

Werken bij Bartosz?

Vincent Verhelst

Geïnteresseerd in Bartosz? Dan ga ik graag met jou in gesprek. We kunnen elkaar ontmoeten met een kop koffie bij ons op kantoor. Of tijdens ontbijt, lunch, borrel of diner op een plek die jou het beste uitkomt. Jij mag het zeggen.

Mijn Paarsz