Bartosz

Sinds vorig jaar is Bartosz testleverancier van Energie Data Services Nederland (EDSN). EDSN werkt samen met de regionale netbeheerders, TenneT en GTS aan de centrale marktfacilitering voor de energiesector. Samen met deze partijen ontwikkelt EDSN een innovatieve ICT-infrastructuur voor de energiemarkt. Damiën van der Wal (testmanager, Bartosz ICT) heeft een goede klik met Nick van der Wal (senior projectmanager, EDSN). Beide werken vanuit de gedachte ‘getting the job done’ waarbij effectief samenwerken en elkaar motiveren centraal staat.

Nick over Damiën

Hoe ziet jullie samenwerking eruit?

Eind 2017 heb ik Damiën aan mijn project toegevoegd in de rol van testmanager. Zijn werkzaamheden zijn vooral gericht op het inrichten en managen van het testtraject met de system integrator, EDSN en externe marktpartijen. Onlangs heb ik het takenpakket van Damiën uitgebreid en vervult hij deels de functie van transitiemanager. Dit houdt in dat hij een coördinerende rol heeft ten aanzien van de technische activiteiten die nodig zijn om de markt te begeleiden en voor te bereiden op de productiegang van het project. De projecten binnen EDSN zijn complex en politiek van aard, er zijn vaak veel verschillende stakeholders betrokken. Doordat Damiën de test- en transitie managementactiviteiten uitvoert, geeft dat mij de ruimte om de algehele projectsturing beter te managen.

Waarom vormen jullie zo’n goede combinatie?

Damiën en ik lijken qua communicatiestijl, aanpak en omgang veel op elkaar. Dit maakt dat wij goed kunnen afstemmen en efficiënte stappen kunnen nemen gedurende het project.

Hoe ziet een werkdag er voor jullie uit bij EDSN?

We beginnen de dag altijd met een telefonisch of fysiek overleg. Damiën en ik zijn beiden erg gericht op effectief samenwerken en we hechten daarom ook veel waarde aan verbale en fysieke communicatie. Damiën durft zich ook kwetsbaar op te stellen, waardoor ik hem ondersteuning kan bieden.

DSC_2994 verkleind

Damiën over Nick

Waarom vormen jullie zo’n goede combinatie?

We werken allebei vanuit de gedachte ‘getting the job done’. Effectief samenwerken staat hierbij centraal. We motiveren elkaar en steunen elkaar wanneer we een tegenslag te verwerken hebben. Ook in de avonduren en weekenden weten we elkaar te vinden via WhatsApp. Soms met “hoe gaat het” en vaker om elkaars werk te reviewen of om de strategie voor de volgende dag te bespreken.

Wat is jouw toegevoegde waarde voor Nick?

Buiten het testwerk om help ik Nick met het bij elkaar brengen van alle interne en externe partijen (41). Dit betekent vooral veel acties uitzetten en zelfstandigheid is hierin essentieel. Verder zijn we continu elkaars klankbord.

Hoe ziet een werkdag er voor jullie uit bij EDSN?

Elke dag is anders. De energiemarkt is continu in beweging. Ik leid een testtraject waarbij de software door een externe partij buitenshuis gebouwd wordt. Mijn werkdag probeer ik de dag daarvoor al vorm te geven. Dit betekent veel acties uitzetten en het benaderen van project deelnemers, zowel intern als extern. Na een intensieve testfase waarin deze software samen met EDSN getest wordt volgt de testfase met externe marktpartijen. Er is veel afstemming en overleg nodig om iedereen in dezelfde modus te krijgen en te behouden. Daarom is het essentieel dat er dagelijks contact is met alle partijen.

"We werken allebei vanuit de gedachte ‘getting the job done’. Effectief samenwerken staat hierbij centraal."

Wil je ons nieuwste Paarsz magazine per post ontvangen? Laat dan je gegevens achter.

Ontwerp zonder titel (19)

Werken bij Bartosz?

Vincent Verhelst

Geïnteresseerd in Bartosz? Dan ga ik graag met jou in gesprek. We kunnen elkaar ontmoeten met een kop koffie bij ons op kantoor. Of tijdens ontbijt, lunch, borrel of diner op een plek die jou het beste uitkomt. Jij mag het zeggen.

Mijn Paarsz