Bartosz

Vergeer Holland is gespecialiseerd in het rijpen, versnijden en verpakken van kaas voor klanten in binnen- en buitenland. Het familiebedrijf bestaat sinds 1934 en is één van de grootste, innovatieve kaasverwerkers ter wereld. In november 2020 opende ze hun vierde locatie ‘Vergeer Holland Next Generation’. Een state-of-the-art productielijn met een volautomatisch productieproces, voorzien van de meest moderne technieken. Een fantastische omgeving waar zowel Maik Peters (product owner en senior functioneel & technisch beheerder bij Vergeer Holland) als Francisca Schutter (testconsultant bij Bartosz) met veel plezier werken. In deze ‘Mijn klant & Ik’ vertellen ze over hun plezierige samenwerking.

Maik over Francisca

Waarom vormen jullie zo’n goede combinatie?

Voordat ik bij Vergeer Holland in dienst trad, heb ik 10 jaar bij Bartosz gewerkt als testconsultant. In de laatste 1,5 jaar bij Bartosz werkte ik al samen met Francisca voor Vergeer Holland. Als senior testconsultant coachte ik Francisca. De samenwerking is altijd zeer prettig, we zijn open en eerlijk naar elkaar en delen dezelfde passie: het testvak.

Hoe herken je de Bartoszian in Francisca?

Francisca is leergierig, denkt mee en praat over de mogelijkheden binnen Vergeer Holland. Dat zijn eigenschappen die een Bartoszian typeren. Bovendien zet Francisca zich proactief in om kennis over te dragen aan nieuwe mensen binnen het team van testers en ontwikkelaars.

Hoe ziet een werkdag er voor jullie uit?

De meeste dagen van de week ontmoeten we elkaar fysiek op kantoor. Het eerste gezamenlijke contact met het team is tijdens de daily stand-up om 9.00 uur. Na de daily stand-up en vóór 12.00 uur organiseren we regelmatig meetings waarin we de voortgang van het testen doornemen. Afhankelijk van wat er in een sprint zit, zijn er meerdere meetings gedurende een sprint. Wanneer de voortgang besproken is, gaat Francisca verder met haar eigen werkzaamheden of met de werkzaamheden van de andere testers in het team die ook bij Bartosz vandaan komen.

Francisca over Maik

Hoe ziet jullie samenwerking eruit?

Als testconsultant houd ik mij bezig met het schrijven en uitvoeren van testen, testautomatisering en het begeleiden van andere testers in het team. Als product owner zorgt Maik ervoor dat er bekend is wat er in de sprint moet worden opgepakt. Tijdens de sprint voeren we refinements uit van user stories en zorg ik ervoor dat de user stories getest worden door iemand uit het team.

Wat is jouw toegevoegde waarde voor Maik?

Ik help Maik met testen op productie en denk mee over (nieuwe) functionaliteiten. Bovendien kijk ik kritisch naar user stories en zorg ik ervoor dat de user stories getest worden door het team.

Wat maakt Vergeer een leuke klant?

In november 2020 opende Vergeer een nieuwe fabriek met een volautomatisch productieproces, voorzien van de meest moderne technieken. Omdat ik al ruim 2,5 jaar voor Vergeer werk, heb ik de ontwikkelingen in de nieuwbouw vanaf het begin meegemaakt. Ik heb een bijdrage geleverd aan alle onderdelen die getest moesten worden en met eigen ogen kunnen aanschouwen hoe deze in gebruik zijn genomen. Mijn takenpakket is heel breed en daardoor heb ik veel afwisseling in mijn werk. Verder vind ik Vergeer een leuke klant omdat we een heel gezellig team hebben. Zo spelen we in de pauze vaak spelletjes en wordt er veel gelachen.

Wil je ons nieuwste Paarsz magazine per post ontvangen? Laat dan je gegevens achter.

Ontwerp zonder titel (19)

Werken bij Bartosz?

Vincent Verhelst

Geïnteresseerd in Bartosz? Dan ga ik graag met jou in gesprek. We kunnen elkaar ontmoeten met een kop koffie bij ons op kantoor. Of tijdens ontbijt, lunch, borrel of diner op een plek die jou het beste uitkomt. Jij mag het zeggen.

Mijn Paarsz