Bartosz

Bartosz is door de Nederlandse Spoorwegen (NS), samen met Alten en SQS, geselecteerd als preferred supplier voor het leveren van testprofessionals. Met mijn collega’s Jochem Pollmann en Rein Hochstenbach heb ik gewerkt aan het offertetraject. We zijn bijzonder trots dat we als combinatie BAS (Bartosz, Alten, SQS) de aanbesteding hebben gewonnen. In dit blogartikel vertel ik jullie graag meer over het traject dat we doorlopen hebben.

Om te beginnen met onderstaand (pers)bericht, dat vandaag door alle partijen verstuurd is:

De Nederlandse Spoorwegen heeft inmiddels de definitieve gunning uitgesproken met betrekking tot de aanbesteding ‘inhuur Testprofessionals’. BAS, het speciaal hiervoor opgezette samenwerkingsverband tussen Bartosz, Alten en SQS, is geselecteerd als preferred supplier. Gedurende drie jaar zijn zij verantwoordelijk voor het leveren van testprofessionals waaronder analisten, coördinatoren en managers.

Het samenwerkingsverband tussen Alten, Bartosz en SQS is specifiek voor deze gelegenheid opgericht. Alle drie de partijen staan bekend als specialisten met een hoge mate van gedrevenheid. Daarnaast vullen zij elkaar aan qua omvang en op de diverse testdomeinen. Dit biedt de Nederlandse Spoorwegen een hoge mate van zekerheid op het gebied van beschikbaarheid en inzetbaarheid.

Wat hield de aanbesteding in?

Al vanaf het begin waren we zeer enthousiast om deel te nemen aan deze aanbestedingsprocedure. De NS is een mooie klant en biedt uitdagende testopdrachten voor onze consultants. De primaire scope van de opdracht was de inhuur van testprofessionals. Specifiek betrof het de inhuur van de rollen tester, testanalist, testcoördinator en testmanager in de context van de stap naar agile werken bij de NS. Momenteel worden er circa 80 testprofessionals in diverse rollen via de NS Inhuurdesk ingehuurd. Een mooie kans dus voor Bartosz om aangesteld te worden als preferred supplier.

Hoe zag de aanbestedingsprocedure er uit?

Het proces van de aanbesteding verliep via twee stappen. In de eerste stap werden zes partijen geselecteerd die aan de minimale voorwaarden van de NS moesten voldoen. Bijvoorbeeld minimaal 60 eigen T-Map of ISQTB gecertificeerde testprofessionals in dienst. Met een sterke voorkeur voor testprofessionals die gecertificeerd zijn in een combinatie van Scrum Master en TMAP, ISTQB, en eventueel Lean gecertificeerd. Bovendien hecht de NS er groot belang aan dat de gegadigde zijn/haar verantwoordelijkheid neemt in het kader van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.

In de volgende stap konden deze zes partijen via een Plan van Aanpak aantonen hoe ze inzetbaarheid (lees kennis en kwaliteit passend bij de NS), beschikbaarheid (lees volume, tijdig de juiste match) en samenwerking met het NS Test Competence Center kunnen vormgeven. Dit moest zowel in tekst worden beschreven als meetbaar gemaakt worden in een Service Level Agreement (SLA). Bijvoorbeeld door aan te geven hoeveel % van onze testconsultants matchen op de gestelde vraag, hoe snel we vervanging organiseren en wat voor een rapportcijfer voor tevredenheid wij verwachten. Onderdeel van de tweede stap was ook het presenteren van het Plan van Aanpak aan de NS.

De uitkomst van de aanbesteding levert de drie beste inschrijvers op. Zij mogen als preferred suppliers in onderlinge concurrentie aan de NS gaan leveren.

Hoe verliep de aanbestedingsprocedure?

Al snel hebben we Alten en SQS in dit aanbestedingstraject als gelijkgestemde bedrijven gevonden. We hebben dit traject gezamenlijk aangepakt in de overtuiging dat we samen een betere kans maken dan alleen, en dat we samen een betere dienst kunnen bieden aan de NS. Dat betekent met elkaar schrijven, klankborden, uitvinden wat past bij de NS en daarover sparren. We merkten dat het voordelig was dat we elkaar als personen al langer kenden. De samenwerking verliep gemakkelijk en gemoedelijk. Natuurlijk hebben we elkaar flink uitgedaagd bij bijvoorbeeld het invullen van de SLA, maar ook daar kwamen we snel op een lijn.

Hoe nu verder?

We zijn ontzettend trots op het feit dat we samen met Alten en SQS deze pittige aanbesteding hebben gewonnen. We kijken uit naar een fijne samenwerking en hopen op de korte termijn onze eerste testconsultants te leveren aan de NS.

“Wij geloven in de kracht en drive van onze specialisten om onze klanten te bedienen. Voorop lopen in het vakgebied zit in ons DNA en dat is waar de NS naar vraagt. Maar ook naar groot volume. Dan is het mooi om te zien dat we snel, een goed op de klantvraag toegesneden partnership kunnen smeden"

Zie ook het artikel gepubliceerd op Computable.

Wil je ons nieuwste Paarsz magazine per post ontvangen? Laat dan je gegevens achter.

Ontwerp zonder titel (19)

Werken bij Bartosz?

Vincent Verhelst

Geïnteresseerd in Bartosz? Dan ga ik graag met jou in gesprek. We kunnen elkaar ontmoeten met een kop koffie bij ons op kantoor. Of tijdens ontbijt, lunch, borrel of diner op een plek die jou het beste uitkomt. Jij mag het zeggen.

Mijn Paarsz