Trendsz, Test engineering, Testmanagement, Testautomatisering, Tooling

Traditiegetrouw blikken we in de decembermaand terug op het afgelopen (blog)jaar. Kennisdeling is een belangrijke pijler binnen onze organisatie en ook in 2020 hebben we hier weer veel aandacht aan besteed. Bartosz is trots op alle medewerkers die zich hebben ingezet om hun kennis en kunde te delen. Het afgelopen jaar zijn er maar liefst 45 blogs geschreven door 36 verschillende enthousiaste Bartoszians. Maar wat werd er nu het meest gelezen op de Bartosz website? Onderstaand een top vijf van blogs van het afgelopen jaar met de meeste leestijd.

1.

10 tips voor thuiswerkende scrum teams

Het afgelopen jaar stond in het teken van de coronacrisis. En dat betekende voor vrijwel al onze medewerkers: thuis werken. Een grote uitdaging, aangezien de meeste collega’s in scrum teams werken in de rol van software tester en/of scrum master. Want structureel thuiswerken als tester in een agile team: hoe doe je dat eigenlijk? Hoe blijf je effectief als je iedere dag je collega’s alleen maar op je beeldscherm ziet? Zeker als een nauwe samenwerking de sleutel voor een succesvol scrum team is. Bartoszians Jantien, Maik en Robert kwamen tot de volgende 10 tips.

Lees blog…

9200000097040715_1

2.

Trends in software testen

De ontwikkelingen in het testvak volgen elkaar snel op. Zeker in de tijd van agile, scrum, mobile en apps. Een trend of ontwikkeling op dit gebied, betekent voor ons als software testers een nieuwe kans. In hoeverre ben jij op de hoogte van de beste API-testtools? Voel jij je thuis binnen een DevOps team? Beschik jij al over voldoende kennis van het geautomatiseerd testen van mobile apps? En ben je als testprofessional in staat om de acceptatie van testautomatisering in organisaties te vergroten?

Lees blog…

 

3.

Verbeter je retrospective door te variëren in vorm en doel

Door regelmatig goede en gevarieerde retrospectives te faciliteren, haal je het maximale uit je team. Om die reden heeft Bartosz het boekje ‘Improve Your Best Retro’ ontwikkeld. Gemaakt door de medewerkers zelf en voortgekomen uit een Bartosz Labsz experiment. We zijn samen op zoek gegaan naar de beste retro ooit. Met als doel om de teams waarin wij meedraaien nóg beter te maken. Het boekje is bedoeld om te inspireren om op een leuke manier te variëren met retro’s. Zowel met de inhoud als met de vorm. In dit artikel vertellen we je waarom en hoe het boekje tot stand is gekomen.

Lees meer…

10 – Mijn Klant en Ik – Alphabet-2

4. 

Mijn Klant & Ik – Alphabet

Alphabet is een leverancier van zakelijke mobiliteit in Europa, Australië, China en Zuid-Amerika. Met meer dan 700.000 leaseauto’s en een vertegenwoordiging in 30 landen staat Alphabet wereldwijd op de vierde plaats. Als pionier in geavanceerde mobiliteitsoplossingen is Alphabet voor Bartosz een uitdagende opdrachtgever. Met veel plezier zet Bartoszian Esli Rutgers (agile testengineer & testcoach) zich dagelijks in voor Alphabet. Daar wordt hij aangestuurd en werkt hij intensief samen met Rody Hulleman (release manager & IT key accountmanager). In deze blog vertellen ze over hun prettige samenwerking.

Lees meer…

 

5.

Heb je even…? Dit is Bart!

We stellen je dit keer graag voor aan Bart Linnenbank. Sinds 1,5 jaar werkt hij voor Bartosz. Vanuit zijn woonplaats Apeldoorn – waar hij woont met zijn vrouw en twee kinderen – rijdt hij een aantal keer per week naar onze hoofdstad. Daar werkt hij als testmanager voor de Vrije Universiteit van Amsterdam. In deze “Heb je even…?” vertelt Bart onder andere waarom hij voor Bartosz heeft gekozen en wat hem een goede software tester maakt. Bovendien vertelt hij ons dat hij een wel héél bijzondere hobby heeft voor iemand die hoogtevrees heeft… Benieuwd naar Bart’s verhaal? Lees snel verder!

Lees blog…

Poll

Welke categorie blogs wil jij graag terugzien in 2021?

Bekijk resultaten

Wil je ons nieuwste Paarsz magazine per post ontvangen? Laat dan je gegevens achter.

Ontwerp zonder titel (19)

Werken bij Bartosz?

Vincent Verhelst

Geïnteresseerd in Bartosz? Dan ga ik graag met jou in gesprek. We kunnen elkaar ontmoeten met een kop koffie bij ons op kantoor. Of tijdens ontbijt, lunch, borrel of diner op een plek die jou het beste uitkomt. Jij mag het zeggen.

Mijn Paarsz