Werken bij, Bartosz

KWF Kankerbestrijding is vastberaden om kanker zo snel mogelijk te verslaan. Met als doel: minder mensen met kanker, meer mensen die genezen en een betere kwaliteit van leven voor kankerpatiënten. Om dit te bereiken werft KWF fondsen waarmee onderzoek naar kanker wordt gefinancierd en begeleid. Arnold Damen is al 6 jaar werkzaam bij KWF Kankerbestrijding en momenteel als senior dataspecialist verantwoordelijk voor de implementatie van een nieuw CRM systeem. Testconsultant Ralph Bauling (Bartosz) ondersteunt hem hierbij en houdt zich sinds eind 2017 bezig met het testen van de migratiesoftware en het begeleiden van de ketentest.

Arnold over Ralph

Hoe ziet jullie samenwerking eruit?

Ralph is als tester binnen het datawarehouse/migratieproject verantwoordelijk voor de functionele controle van de opgeleverde wensen. Hij koppelt zijn bevindingen aan mij terug, zowel op functioneel niveau, maar ook zijn eigen inzichten en verwachtingen. Daarop kan ik als product owner sturen naar een betere oplossing ofwel valideren dat de uitkomst overeenstemt met de data die KWF Kankerbestrijding in de bronsystemen heeft staan.

Waarom vormen jullie zo’n goede combinatie?

We zijn beide op zoek naar de juiste oplossing voor KWF Kankerbestrijding en ik kan met vertrouwen de verantwoordelijkheid voor het testen bij Ralph neerleggen. Daarnaast vind ik het belangrijk dat we beide vanuit de praktische toepassing redeneren. Bovendien kunnen we makkelijk en snel met elkaar schakelen omdat we allebei échte data mensen zijn.

Hoe herken je de Bartoszian in Ralph?

Ralph stelt zich positief kritisch op en stelt zaken duidelijk aan het licht wanneer deze afwijken van de verwachtingen. Met zijn ervaring als testprofessional heeft hij ook het initiatief opgepakt om de ketentest te definiëren. Hij heeft in kaart gebracht aan welke voorwaarden er dient te worden voldaan om de ketentest goed te kunnen uitvoeren zodat we met vertrouwen live kunnen gaan.

Hoe ziet een werkdag er voor jullie uit bij KWF Kankerbestrijding?

Naast de dagelijkse stand-up hebben we wekelijks een moment van afstemming in het bevindingenoverleg. Hierin behandelen we vragen en zaken die de voortgang blokkeren. Naast de vele overleggen die ik met andere stakeholders heb binnen het project, probeer ik de ontwikkelaars en Ralph te voorzien van de benodigde input om de voortgang te bewaken.

Mijn Klant & Ik KWF – afbeelding 1

Ralph over Arnold

Hoe ziet jullie samenwerking eruit?

Binnen KWF Kankerbestrijding is Arnold de materiedeskundige en vertegenwoordiger van de business bij de implementatie van een nieuw CRM systeem en de migratie van de data. Mijn rol houdt het testen van de migratiesoftware in en het begeleiden van de ketentest. Dit houdt in dat ik vooral controle queries schrijf om de data op inhoud en volledigheid te controleren. Daarnaast stel ik samen met mijn collega testers en acceptanten de draaiboeken op voor de ketentest. Arnold fungeert als acceptant, zowel voor de data als voor de processen. Ik werk 50% van de tijd vanuit huis en ook Arnold is niet alle dagen aanwezig. Daarom zitten wij fysiek maar één dag in de week bij elkaar.

Waarom vormen jullie zo’n goede combinatie?

In het project ben ik de ogen van Arnold voor wat betreft de consistentie en volledigheid van de data gedurende de migratie. Verder is Arnold is mijn sparringpartner op het moment dat ik zaken opmerk die technisch wellicht correct zijn, maar functioneel niet logisch lijken. Daarnaast houden we elkaar scherp bij het opstellen van de processen die getest moeten worden in de ketentest.

Wat is jouw toegevoegde waarde voor Arnold?

Door mijn testkennis en ervaring met eerdere migratieprojecten kan ik Arnold ondersteunen met het ontdekken van de zwakke plekken in de migratie en kan ik richting geven aan de ketentest. Hierdoor kunnen we de juiste dekking van de processen waarborgen en de risico’s bij livegang beperken.

Wil je ons nieuwste Paarsz magazine per post ontvangen? Laat dan je gegevens achter.

Ontwerp zonder titel (19)

Werken bij Bartosz?

Vincent Verhelst

Geïnteresseerd in Bartosz? Dan ga ik graag met jou in gesprek. We kunnen elkaar ontmoeten met een kop koffie bij ons op kantoor. Of tijdens ontbijt, lunch, borrel of diner op een plek die jou het beste uitkomt. Jij mag het zeggen.

Mijn Paarsz