Bartosz

Bij Bartosz staan mensen centraal. Mensen die dagelijks kwaliteit leveren, plezier maken, groeien en innoveren. Zowel binnen onze organisatie, als ver daarbuiten. Wij vinden dan ook dat onze verantwoordelijkheid verder gaat dan het financieel gezond houden van onze eigen organisatie. Binnen onze bedrijfsvoering houden we daarom rekening met mens, milieu en maatschappij. Hoe we dat doen? Hier lees je alles over het MVO-beleid van Bartosz.

1.    Kantoorgebouwen met energielabel A

Maatschappelijk verantwoord ondernemen begint met een goede basis. Bij het kiezen en inrichten van onze kantoorpanden in Veenendaal en Den Haag hebben we daarom een bewuste keuze gemaakt voor een pand met energielabel A.

2.    Focus op social return

Het creëren van duurzame werkgelegenheid voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt vinden we belangrijk. We geloven er namelijk in dat iedereen waarde kan toevoegen aan een bedrijf, ongeacht zijn of haar achtergrond. We zijn dan ook een samenwerking aangegaan met Specialisterren: een sociaal maatschappelijke ICT-onderneming met medewerkers met autisme in dienst. Dankzij deze samenwerking is vanuit Bartosz een succesvolle inzet gerealiseerd bij Wigo4it.

"Wij vinden dat onze verantwoordelijkheid verder gaat dan het financieel gezond houden van onze eigen organisatie."

3.    Een duurzaam mobiliteitsbeleid

Bij Bartosz beschikken we over een duurzaam mobiliteitsbeleid. Zo stimuleren we het rijden van elektrische of hybride leaseauto’s. Een collega wordt namelijk ‘beloond’ wanneer hij of zij voor een zuinige auto kiest, omdat ons leasebudget inclusief een brandstofvoorschot is. Bij een zuinige auto blijft er meer van het budget over om aan de auto te besteden. Ook kan een overschot uitbetaald worden. Naast een leaseauto, kan iedereen binnen Bartosz ook een NS-business card krijgen om zo het gebruik van openbaar vervoer te stimuleren.

4.    Goed werkgeverschap

Binnen ons MVO-beleid staat ook goed werkgeverschap centraal. Dit doen we omdat we geloven dat alleen gelukkige medewerkers écht van duurzame waarde voor een bedrijf zijn. En ook dat draagt bij aan onze maatschappelijke verantwoordelijkheid. Goed werkgeverschap binnen Bartosz houdt onder andere in dat we uitstekende arbeidsvoorwaarden bieden, ongelimiteerd investeren in opleidingen en trainingen en plezier maken centraal stellen binnen onze werkwijze. Bovendien kunnen Bartoszians allemaal een bedrijfsfitness abonnement afsluiten en organiseren we andere sportieve uitjes zoals zaalvoetballen en wielrennen of deelname aan de Strong Viking Obstacle Run. Een gezond lichaam is een gezonde geest!

5.    C02-challenge

Bij Bartosz proberen we ook onze medewerkers actief te betrekken bij onze duurzaamheidsdoelstellingen. We zijn er namelijk van overtuigd dat we door betrokkenheid en inzet van onze medewerkers onze doelstellingen sneller kunnen behalen. Eind vorig jaar is daarom de Bartosz CO2-challenge in het leven geroepen. Hiermee maken we medewerkers bewust van hoe groot hun CO2-footprint is en dagen we hen door een CO2-challenge uit om deze footprint te verlagen. Hiermee zijn we de uitdaging aangegaan om ons wagenpark CO2-neutraal te laten worden. Enerzijds door zuiniger te rijden, anderzijds door de uitgestoten CO2 te compenseren middels het planten van bomen met behulp van Trees for All.

Logo Trees for All

6.    Het steunen van goede doelen

Mensen die minder bevoorrecht zijn bieden wij graag een helpende hand. Daarom kiest Bartosz ieder jaar een goed doel om samen met haar medewerkers te steunen. We hebben bijvoorbeeld al geld ingezameld voor Kika, Make a Wish en Tour for Life. Ook in 2020 hebben we weer een goed doel gekozen: dit jaar halen we tijdens BikevoorParkinson geld op voor ‘Werken & Parkinson’. Centraal staat betere en meer toegankelijke informatievoorziening voor werknemers én werkgevers die te maken hebben met Parkinson. Ook betere begeleiding voor mensen met Parkinson, zodat zij het werk kunnen blijven doen wat zij leuk vinden, is een belangrijk speerpunt. Een mooi goed doel om een steentje aan bij te dragen.

Wil je ons nieuwste Paarsz magazine per post ontvangen? Laat dan je gegevens achter.

Ontwerp zonder titel (19)

Werken bij Bartosz?

Vincent Verhelst

Geïnteresseerd in Bartosz? Dan ga ik graag met jou in gesprek. We kunnen elkaar ontmoeten met een kop koffie bij ons op kantoor. Of tijdens ontbijt, lunch, borrel of diner op een plek die jou het beste uitkomt. Jij mag het zeggen.

Mijn Paarsz