Traineeship

Voordat ik werd benaderd voor het traineeship, had ik nog nooit van Bartosz gehoord en wist ik weinig van het testvak af. Verrassend genoeg kwam ik erachter dat er veel raakvlakken zijn tussen deze job en wie ik ben. Ik ben onderzoekend, nieuwsgierig en houdt van variatie. Deze eigenschappen passen goed bij de rol van testconsultant waar je aan de slag gaat in steeds weer een andere omgeving met nieuwe uitdagingen. Bij Bartosz voel ik me vanaf het allereerste moment op mijn plek. Wil je weten wat voor mij de doorslag gaf om te starten met het junior agile testengineer traineeship? En hoe de sollicitatieprocedure verliep? Ik vertel je erover in deze blog.

Brede ervaring opdoen in de IT

Voor mijn start bij Bartosz heb ik de studie kunstmatige intelligentie afgerond aan de Vrije Universiteit (Bachelor) en de Radboud Universiteit (Master). Bij beide studies is er in het curriculum een focus op toepassingen binnen het medisch domein. Vooral tijdens mijn master werd het ethische vraagstuk belicht. Dat vond ik zeer interessant. Het voor een deel loslaten van mijn eigen studieachtergrond nu bij Bartosz, vind ik prima. Ik wil graag eerst mijn blik verbreden en IT-ervaring opdoen in de volledige breedte, en me later vooral richten op de toepassing en gebruik van kunstmatige intelligentie binnen de IT.

De onverwachte match met het testvak

Ik kwam in aanraking met Bartosz via Impressive Green Apple, het recruitmentbedrijf waarmee Bartosz samenwerkt. Ik was er zelf nooit op gekomen om het vak softwaretesten op te zoeken. Ik had er wel van gehoord maar wist niet hoe het überhaupt in elkaar zat, en of het iets is dat ik zou kunnen. Ook had ik nog nooit van Bartosz gehoord. Na een telefoontje met Vincent (directeur) werd ik enthousiast om de sollicitatieprocedure te doorlopen. Tijdens de gesprekken ontdekte ik dat er een goede klik was met Bartosz zelf, de mensen en de manier van werken. Ik besefte dat het testen juist goed bij mij past, vooral vanwege het sociale aspect.

"Bartosz volgt de ontwikkelingen binnen de IT en het testvak op de voet en biedt de medewerkers ongelimiteerd trainingen en opleidingen aan."

Doorslaggevende factoren om voor Bartosz te kiezen

Wat voor mij echt de doorslag gaf om voor Bartosz te gaan, is de manier van werken en de vele mogelijkheden die Bartosz biedt. Je kunt hier zélf bepalen wat je focus is en dus je eigen pad kiezen. Als jij interesse hebt in testautomatisering, dan geeft Bartosz je de ruimte om je daar verder in te ontwikkelen. Ben je iemand die graag de functionele kant van het testvak oppakt en graag vanuit de gebruiker bekijkt hoe alles in elkaar steekt? Dan wordt dát jouw carrièrepad binnen de organisatie. Ook de kennis die Bartosz bezit, gaf voor mij de doorslag. Bartosz volgt de ontwikkelingen binnen de IT en het testvak op de voet en biedt de medewerkers ongelimiteerd trainingen en opleidingen aan. Tijdens mijn sollicitatiegesprek sprak ik met testconsultant Remo. Heel erg interessant hoe hij met mij hands-on de SQL code indook. Bovendien wist hij mij haarfijn uit te leggen hoe een werkdag van een testconsultant er ongeveer uitziet. Want daar had ik nog geen idee van.  Als laatste spreekt de informele, familiecultuur bij Bartosz me aan. Je kan met iedereen gesprekken aangaan en je leert collega’s in no time kennen. Iedereen staat open voor een praatje en is geïnteresseerd in je.

Hecht traineeship groepje

We zijn met een groepje van vier personen in januari 2022 gestart met het traineeship. En ja, de eerste week moet je elkaar echt nog leren kennen. Maar omdat je allemaal in hetzelfde schuitje zit, is er al snel een klik. We zijn een hechte groep geworden. We spreken elkaar nog steeds via de whatsapp groep en als we een meeting van Bartosz hebben, dan zoeken we elkaar op. Direct na de eerste zeven opleidingsweken van het traineeship kon ik starten met een eerste testopdracht bij Nationale Nederlanden. Een leerzame omgeving met tal van mogelijkheden waar ik met veel plezier werk. Leuk ook om hier samen te werken met andere Bartosz consultants en op die manier een band op te bouwen met verschillende collega’s.

Tip: Check de website van Bartosz

Een tip voor nieuwe potentiële trainees: kijk vooral op de website van Bartosz om je in deze leuke organisatie te verdiepen. Ikzelf heb er veel aan gehad. Er staat ontzettend veel informatie op, van leuke blogs en artikelen tot aan foto’s en video’s van medewerkers. De website geeft heel goed het Bartosz-gevoel weer. Nog een tip is: ga gewoon op gesprek! 😉

Wil je meer weten over het test engineer traineeship? Heb je vragen over het testvak in het algemeen of over de functie van testconsultant bij Bartosz? Neem gerust contact met me op.

Wil je ons nieuwste Paarsz magazine per post ontvangen? Laat dan je gegevens achter.

Ontwerp zonder titel (19)

Werken bij Bartosz?

Vincent Verhelst

Geïnteresseerd in Bartosz? Dan ga ik graag met jou in gesprek. We kunnen elkaar ontmoeten met een kop koffie bij ons op kantoor. Of tijdens ontbijt, lunch, borrel of diner op een plek die jou het beste uitkomt. Jij mag het zeggen.

Mijn Paarsz