• 3 min. Leestijd

In onze rubriek Let’sz talk about IT laten we testprofessionals van Bartosz aan het woord over een vakinhoudelijk onderwerp. Dit kan een relevante testtrend zijn óf een opvallende ontwikkeling binnen ons vakgebied. Wil jij jouw kennis up-to-date houden? Dan is deze reeks video-reeks echt iets voor jou!

Met trots presenteren wij onze tweede video. Hierin praat testconsultant Janneke je volledig bij over critical thinking. Dé onmisbare testvaardigheid.

"Let'sz talk about IT bij Bartosz: houd je testkennis up-to-date!"

De kritische vriend van het team

De rol van de tester is de afgelopen jaren breder geworden. Hierdoor worden er meer vaardigheden van een tester vereist. Kritisch denken is zo’n vaardigheid. De tester wordt steeds meer gezien als de ‘kritische vriend’ van het team. Iemand die het team helpt om kritisch na te denken over bijvoorbeeld processen, het product en de keuzes die door het team gemaakt worden. Janneke legt in haar presentatie uit dat testers vaak van nature kritische denkers zijn, het zit in onze aard om te vertellen wat er allemaal mis is. Niet omdat we vervelend willen zijn, maar omdat we als doel hebben om de kwaliteit van software te verbeteren.  Janneke is ervan overtuigd dat we die rol van ‘kritische vriend’ moeten cultiveren. Tijdens haar presentatie neemt ze je mee in de basics van kritisch denken. Wat is het? En hoe pas je het toe?

Interesse om nog een inhoudelijke presentatie te bekijken van de rubriek ‘Let’sz talk about IT’? We verwijzen je graag naar Eelco de Jong, die je alles vertelt over liberating structures. Klik hier om naar zijn presentatie te gaan.

 

Podcast Bartosz ICT

Ben jij geïnteresseerd in contract-based testen?

Luister dan ook onze podcast waarin Sander van Beek en Stephan Dammers in gesprek gaan over dit onderwerp. Sander maakt jou wegwijs in de wereld van contract-based testen en vertelt uitgebreid over zijn ervaringen, wanneer contract-based testen wordt ingezet, de te verwachtte trends en nog veel meer. Je luistert de podcast via ons SoundCloud account.

 

Wil je ons nieuwste Paarsz magazine per post ontvangen? Laat dan je gegevens achter.

Ontwerp zonder titel (19)

Werken bij Bartosz?

Vincent Verhelst

Geïnteresseerd in Bartosz? Dan ga ik graag met jou in gesprek. We kunnen elkaar ontmoeten met een kop koffie bij ons op kantoor. Of tijdens ontbijt, lunch, borrel of diner op een plek die jou het beste uitkomt. Jij mag het zeggen.

Mijn Paarsz