Werken bij, Bartosz

Van idee naar experiment naar… exploration track, bijtanksessie of zelfs product: bij Bartosz kun je met je eigen ideeën bijna alle kanten op. Omdat je zo je kennis vergroot en Bartosz naar een hoger niveau tilt: improve your best! Zelf was ik onlangs een van de sprekers tijdens een geslaagde Bijtanken bij Bartosz avond die ontstond vanuit een idee binnen Bartosz Labsz. Hoe zo’n traject er bij Bartosz uitziet, vertel ik graag in deze blog!

Borrelende ideeën binnen Bartosz Labsz

Het startpunt voor alle creatieve, out-of-the-box en innovatieve ideeën binnen Bartosz is Bartosz Labsz. Borrelt er een idee in je op en denk je: “daar kunnen we wat mee”, dan schrijf je je idee op het Labsz-bord. Dit bord is in feite onze backlog met ideeën waar je binnen Bartosz Labsz uit kunt putten.

Van idee naar experiment

Jijzelf of een aantal collega’s pakken het idee vervolgens op en gaan aan de slag met het uitwerken ervan. Door goed na te denken over wat je met het idee wilt en wat we er mogelijk mee kunnen bereiken, verander je het idee in een experiment. Soms blijkt een idee toch niet haalbaar of nog niet haalbaar. Dan laten we het liggen en pakken we het wellicht later op. Als je idee wel levensvatbaar is dan presenteer je het als experiment aan je mede Labszters. Hebben jij en collega’s daarna een goed beeld van wat je met dit experiment kunt bereiken? Dan ga je daadwerkelijk aan de slag met de uitwerking ervan!

"Een goed idee bij Bartosz krijgt alle ruimte om te ontstaan en te groeien."

Exploration Track

Het kan zijn dat het experiment eigenlijk te groot is voor Labsz omdat er veel meer in je aanvankelijke idee zit dan je dacht. Dan kun je er samen met collega’s die willen aanhaken een Exploration Track van maken. Ook kan het zijn dat je een product ontwikkelt op basis van je experiment. Op die manier ontstonden al verschillende trainingen, workshops en natuurlijk onze Cool Wall.

Bartosz After Dinner Boost

Een experiment is natuurlijk nergens zonder draagvlak binnen een organisatie. Daarom kun je tijdens iedere maandmeeting een Bartosz boost aan je experiment geven: twee keer een korte presentatie van twaalf minuten aan geïnteresseerde collega’s over je experiment. Je kunt dit in de beginfase doen om mensen te laten aanhaken of later in je traject om je collega’s te vertellen over de stand van zaken.

3 Intern – Consumeren
"Ons doel bij Bartosz is altijd: kennis delen. Met potentiële collega’s, met klanten en met elkaar."

Publiceren

Is je experiment hard op weg om een Exploration Track, product of Bijtanken bij Bartosz avond te worden? Dan kun je er onderweg ook nog een artikel of blog aan wijden. Die tekst verschijnt dan op onze eigen Bartosz blog, in Paarsz of in vakbladen. Zo kun je de kennis die je aan het opdoen bent met zoveel mogelijk collega’s en klanten delen.

Let’s share!

Zelf werkte ik de afgelopen maanden aan het idee Testen in Productie. Wat houdt het in? Welke technieken en methodes zijn er? Welke partijen zijn er mee bezig? Wat kunnen we er voor de klant mee? Het idee om hiermee aan de slag te gaan ontstond binnen Labsz en eindigde in de Bijtanken bij Bartosz avond ‘Let’s Try-out’ met gastsprekers en meer dan honderd bezoekers! Ik vond het erg leuk om op deze manier met een onderwerp bezig te zijn. Je bent echt bezig met onderzoek doen en kennis delen, in plaats van met kennis passief ‘halen’. Dat delen van kennis is meteen de reden waarom er binnen Bartosz zoveel ruimte is voor het uitwerken van eigen ideeën. Op deze manier werken we iedere dag hard aan het halen van onze BHAG: het meest innovatie testbedrijf van Nederland worden!

1 Extern – Uitdragen

Wil je ons nieuwste Paarsz magazine per post ontvangen? Laat dan je gegevens achter.

Ontwerp zonder titel (19)

Werken bij Bartosz?

Vincent Verhelst

Geïnteresseerd in Bartosz? Dan ga ik graag met jou in gesprek. We kunnen elkaar ontmoeten met een kop koffie bij ons op kantoor. Of tijdens ontbijt, lunch, borrel of diner op een plek die jou het beste uitkomt. Jij mag het zeggen.

Mijn Paarsz